Annons:

VH:s sportchef efter tränarbeskedet: ”Både glad och väldigt stolt”

Morgan Persson är mycket nöjd över att VH äntligen fått en tränare. Foto: Linus Johansson

VH:s sportchef efter tränarbeskedet: ”Både glad och väldigt stolt”

I dag presenterade Vimmerby Hockey Färjestad BK-legendaren Peter Nordström som ny huvudtränare.
– Jag är både glad och väldigt stolt över att vi har lyckats komma överens med Peter Nordström, säger VH-sportchefen Morgan Persson.

Annons:

En lång jakt på Phil Horskys efterträdare är över. Valet föll på 44-årige Peter Nordström, som närmast kommer från ett tränaruppdrag i Gripen Nyköping.

Peter Nordström är främst känd som en mycket skicklig spelare. På meritlistan finns bland annat 14 SHL-säsonger med Färjestad BK, fem SM-guld, över 100 landskamper och ett VM-guld.

– Det känns otroligt rätt. Vi har fått ett jättebra intryck av Peter och jag är glad att vi kunde hitta en lösning som passar båda parter.

Vad är han för typ av tränare?

– Peter är först och främst en hockeymänniska med en gedigen spelarbakgrund. Det är inte många som kan visa upp ett sådant CV. Utifrån den profilen vi haft när vi sökt efter en tränare känner vi att det här är väldigt rätt. Peter har ett otroligt driv och är otroligt ambitiös. Han gillar att se till individen och är detaljstyrd i sitt sätt att jobba. Han står också för allas lika värde i en grupp. Han har dessutom en otrolig vinnarskalle, säger Morgan Persson.

”Kontakt i princip varje dag”

Den första kontakten med Peter Nordström togs för två och en halv vecka sedan.

– Efter det har vi haft kontakt i princip varje dag och på alla sätt visat att vi är jätteintresserade. Det är mycket som har behövt lösas, men det har varit raka rör hela vägen. Peter är en person som säger vad han tycker och tänker och det gillar jag.

Morgan Persson konstaterar att jakten på en ny tränare efter Phil Horsky har varit tuff.

– Vi har fått slita, det är ingen underdrift. Både jag och ”TK” (Thomas Lindblom i sportgruppen) har jobbat stenhårt för att ro detta i land.

Vem som kommer att bli assisterande tränare bakom Peter Nordström är långt ifrån klart.

– Där är vi inte i dagsläget. Vi har velat ha klart med en huvudtränare först så att han kan få säga sitt om vilken typ av assisterande tränare han vill ha, säger Morgan Persson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt