Annons:

Klubben degraderas från Hockeyallsvenskan – innebär omkastningar

IK Panterns ekonomiska kris har varit känd under en lång tid. Nu står det klart att klubben inte får ihop de miljoner som krävdes för fortsatt spel i Hockeyallsvenskan. Istället kan Malmöklubben hamna i den södra Hockeyettan, där bland annat Vimmerby Hockey spelar.

Annons:

Att det inte blir någon fortsättning i Hockeyallsvenskan för IK Pantern kommer inte som någon chock. Klubbens ekonomiska kris har varit välkänd under lång tid. I dag meddelade klubben att man inte har fått ihop de pengar som krävs för fortsatt spel i Hockeyallsvenskan. Det har tidigare rapporterats att IK Pantern har behövt få in runt 7,5 miljoner kronor. Något man alltså inte har lyckats med.

Istället blir det nu Almtuna som kommer att erbjudas en plats i Hockeyallsvenskan.

För Pantern väntar en oviss framtid och det är i nuläget oklart om det blir spel i Hockeyettan eller inte.

”Vi jobbar på att reda ut vår likviditet, rädda hela vår verksamhet och göra klart en budget för Hockeyettan”, skriver Pantern på sin hemsida.

Skulle Pantern komma till spel i Hockeyettan kommer det att bli matcher mot bland annat Vimmerby Hockey. Det i sin tur skulle innebära flera omkastningar och det troliga i sådana fall är att Tranås AIF flyttas från den södra serien.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt