Annons:

JUST NU: POÄNGSTARK SPELARE KLAR FÖR VIMMERBY

Vimmerby Hockey presenterade i kväll ett poängstarkt nyförvärv. Det handlar om den 24-årige forwarden Roman Semjonovs. Han hämtas närmast från spel i Arboga och Tranås den gångna säsongen.
– Det ska bli kul att komma till Vimmerby Hockey och de småländska skogarna, säger Roman Semjonovs.

Annons:

Roman Semjonovs är född i Riga i Lettland, men har ett långt förflutet som spelare i Sverige. Redan säsongen 2008/09 spelade han för IFK Arbogas J18-lag. Just IFK Arboga har letten spelat hela åtta säsonger i. Han har också representerat Örebro J20, Asplöven, Mariestad, Tranås och Aalborg i Danmark.

Den gångna säsongen gjorde Semjonovs 41 poäng (14+27) på 36 matcher för Arboga i Hockeyettan. Han fick sedan avsluta säsongen med Tranås AIF där det blev stor succé i kvalet till Hockeyallsvenskan med 9 poäng (5+4) på 15 matcher.

”Vill bära mycket puck”

Nu blir det alltså spela i Vimmerby Hockey.

– Det ska bli kul att komma till Vimmerby Hockey och de småländska skogarna. Den södra serien är en väldigt bra serie att spela i, säger Roman Semjonovs i ett pressmeddelande.

Semjonovs har varit en poängstark spelare i Hockeyettan under flera säsonger. Sett till antal poäng var dock 2018/19 hans överlägset starkaste hittills.

– Jag ser mig själv som en offensiv spelare, som vill bära mycket puck, men även jobba hårt över hela isen och är ganska allround, säger Semjonovs.

Bra ålder

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson säger så här.

– Roman Semjonovs har gjort mycket poäng i den västra serien under flera säsonger, nu vill han komma till oss och fortsätta sin utveckling. Det är en spelare i en bra ålder, som gör mycket poäng, men samtidigt kan ta det hårda jobbet.

Kontraktet med Roman Semjonovs är skrivet på 1 år.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt