Annons:

VH-bördige Wiking sköt Småland till kvartsfinal i TV-pucken

Wiking Malmunger, fostrad i Vimmerby Hockey men numer tillhörande Karlskrona HK, hade en stor del i Smålands avancemang till kvartsfinalen i TV-pucken. Foto: Jakob Karlsson

VH-bördige Wiking sköt Småland till kvartsfinal i TV-pucken

I helgen har TV-puckens kvalspel avgjorts. Och som Småland imponerade! Fem raka segrar mot starkt motstånd gör att Vimmerby-bördiga Wiking Malmunger, som blev målskytt i den avgörande matchen, och hans lag nu är klart för kvartsfinal.

Annons:

Fem segrar på fem matcher mot Södermanland, Stockholm Syd, Göteborg, Bohuslän/Dalsland och Västergötland. Småland imponerade stort i helgen när TV-puckens gruppspel avgjordes på fyra platser i landet. För Smålands del var det Slite på Gotland som var spelplats.

Stockholm missade kvarten

Av de sex lagen i gruppen skulle två kvartsfinallag plockas fram. Efter fredagens och lördagens matcher var det fortfarande vidöppet, men tack vare en stark 3-1-seger för Småland mot dittills obesegrade Stockholm på söndagen säkrade Smålanden av platserna. Den andra togs till slut av Södermanland.

Noterbart är att Vimmerby-bördiga Wiking Malmunger, numer tillhörande Karlskrona HK:s organisation, gjorde det matchavgörande 2-1-målet mot Stockholm (totalt 3+1 under helgen) med en dryg minut kvar att spela av matchen.

"Wiking har gjort det jättebra"

– Wiking har gjort det jättebra och tagit en stor roll i laget. Han har fått ta mycket defensivt jobb, berömmer Tobias Jahr, tidigare tränare i Vimmerby Hockey, som är ansvarig för Smålands 04-lag.
– Det har varit en mycket bra upplaga av TV-pucken hittills, det känns som att alla lag har tuffat till sig, säger han.

För Smålands del väntar nu TV-puckens slutspel, som avgörs i Dalarna 31 oktober- 3 november.

  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt