Annons:

Saknat en renodlad VH-podd? Nu är den här!

Christian Johannisson och Joacim Karlsson ligger bakom den nya VH-podden, vars första avsnitt ligger ute nu. Foto: Privat

Saknat en renodlad VH-podd? Nu är den här!

Det är många supportrar till Vimmerby Hockey som har längtat efter en renodlad VH-podd. Nu är den här. I dag släppte Joacim Karlsson och Christian Johannisson det allra första avsnittet.

Annons:

I helgen drar Hockeyettan i gång igen. Fjolårets seriesegrare i den södra ettan, Vimmerby Hockey, nämns med respekt hos många ”förståsigpåare”, men det står klart att man inte behöver dras med någon form av favoritskap. Detta säkert beroende på de många tappen av spelare – både till SHL och HockeyAllsvenskan.

Och just spelartappen är ett av många ämnen som Joacim Karlsson och Christian Johannisson tar upp i det allra första avsnittet av sin splitternya podd, VH-poddden.

Ligger ute nu

I går kväll spelade man in premiäravsnitten, och nu ligger det ute.

– Tanken är att vi ska försöka köra nya avsnitt med två matchers mellanrum. Vi vill att det ska finnas lite att prata om och fördjupa sig i, berättar Joacim Karlsson.

– Vi har aldrig gjort någott sånt här förut, så vi var riktigt nervösa båda två innan vi tryckte på inspelningsknappen. Vi svettades av nervositet. Även om vi låter lugna så hade vi båda maxpuls första kvarten, säger Joacim och skrattar.

Att dra igång en VH-podd var från början Joacims idé. Han har ett stort hockeyintresse och snackar mycket hockey. Så varför inte starta en podd, tänkte han?

– Sedan fick jag mer eller mindre tjata med mig Christian.

Morfar Åke inspirerade

Sitt intresse för ishockey fick Joacim av sin morfar Åke, som skötte klockan i ishallens begynnelse, och dennes historier om hockey och hockeyspelare. 

– Han var en riktig storyteller och kunde få minsta lilla historia att låta hur intressant som helst, minns Joacim

Hur ser du på Vimmerby Hockeys trupp den här säsongen?
– Inget snack om att det verkligen finns något där, och när det har sett bra ut har det till och med varit riktigt bra. Men det har varit lite trubbigt och ojämnt i prestationerna. Kul i alla fall att det är en skön storlek på laget i år.

Premiäravsnitt på över en timme

I det drygt en timme långa första avsnittet av VH-podden bjuds du även på en diger genomgång av säsongens trupp, åsikter om tränare och sportchef, ombyggnationen av ishallen, lite frågesport samt inte minst åsikter om de övriga lagen samt tips om hur den kommande söderettan slutar.

VH-podden hittar du genom att söka fram den på soundcloud.com. Du kan även lyssna på den nedan: 

  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt