Annons:

VH-dödaren som valde VH:

Christoffer Rasch, backförvärv från Kristianstad, var den som sänkte Vimmerbys kvaldrömmar till allsvenskan i fjol.

VH-dödaren som valde VH: "Vår högstanivå är väldigt hög"

För ett halvår sedan sköt han Vimmerby Hockeys allsvenska drömmar i sank genom att göra det avgörande målet för sitt Kristianstad. I år ska han försöka ta sin nya klubb – just Vimmerby – dit istället.
– Vår högstanivå är väldigt hög, säger backen Christoffer Rasch.

Annons:

16 mars 2019, Kristianstads ishall. Tredje och avgörande match i playoff 3 mellan Kristianstad IK och Vimmerby Hockey om vilket lag som ska ta sig till den allsvenska kvalserien. 5-4 till Kristianstad och matchklockan passerar 52 spelade minuter.

Christoffer Rasch får pucken och hänger dit matchavgörande 6-4 för hemmalaget.

Hur det gick sedan vet ni. Kristianstad fixade kvalserien också, och spelar den här säsongen i HockeyAllsvenskan.

 Vimmerby det bästa för karriären

Duktige backen Christoffer Rasch hängde dock inte med laget upp. Istället valde han att stanna kvar i Hockyettan. Ny klubbadress: Vimmerby Hockey.

– Jag hade en klausul med Kristianstad om att jag kunde vara kvar om vi gick upp, men jag kände att jag inte ville det. Jag hade lite strul med skador förra säsongen, och var rädd för att en säsong i Hockeyallsvenskan kanske skulle bromsa mig som senior. På sikt tror jag det är bättre för mig att komma väl för beredd, ta ett steg åt sidan och köra ett år till i ettan, säger Christoffer Rasch.

"Kunde gått hur som helst"

Ganska tidigt kom Rasch i kontakt med Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson, och när det blev klart vem som skulle träna laget kritade han på kontraktet.

– Matchserien mellan Kristianstad och Vimmerby förra året kunde ha gått precis hur som helst. Vimmerby var solklart det bästa motståndet vi mötte förra säsongen. Ett oerhört svårspelat lag, minns Rasch.

Och nu är du här?

– Ja, lite sjukt egentligen. Jag stormtrivs i Vimmerby. Det är bara inkluderande folk här och jag kände direkt när jag kom hit att jag var välkommen. Man blir väl omhändertagen och träningsmöjligheterna är suveräna.

– Självklart spelade Vimmerbys varumärke, som en förening som slussar spelare vidare uppåt i parti och minut, en stor del när jag valde ny klubb. Man ges jättefina förutsättningar för att utvecklas här, menar Rasch.

"Kommer bli en kamp"

På söndag drar Hockeyettan i gång, för Vimmerbys del med bortamatch mot Halmstad. Christoffer Rasch tror på en stenhård söderetta.

– Det kommer bli en kamp hela vägen, och jag tror att sju-åtta lag har möjlighet att vara med och slåss och de där fem plasterna till Allettan. På försäsongen har vi mött både Kalmar och Tranås, och de var riktigt bra båda två.

Vad tycker du om Vimmerbys försäsong?

– Det har pendlat lite upp och ner. Lite mellanmjölks-varning. Vår högstanivå är väldigt hög, men vi måste hitta jämnheten och undvika dipparna i matcherna. Jag tycker dock att det har sett bättre ut på träningarna den här veckan. Mer rejält och krispigare, det ska vi ta med oss till matchen mot Halmstad. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt