Annons:

Sportchefens tips med bara timmar kvar:

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson tror på en jämn match som Vimmerby ändå vinner.

Sportchefens tips med bara timmar kvar: "Vi vinner med 4-1"

Den långa försäsongen är till ända, och i eftermiddag börjar allvaret. För Vimmerbys del med bortamatch mot Halmstad i den södra HockeyEttan. Här ger sportchefen Morgan Persson sin syn på det som varit och på det som väntar.

Annons:

Många i och runt laget pratar om Vimmerby Hockeys höga kapacitet, men att det har sett lite si och så ut i träningsmatcherna. Sportchefen Morgan Persson, som är snickaren bakom lagbygget, sällar sig till den skaran.

– Om man tittar på försäsongen så har det spretat alldeles för mycket. Vi har varit på tok för inkonsekventa och inte hittat det där rätta, inte varit tillräckligt smarta utan praktiserat för mycket tuta-och-kör-hockey.

– Det kan nog finnas flera olika förklaringar. En del spelare kanske vill visa lite för mycket, medan andra tar försäsongen mer som ett tillfälle att känna på grejorna och komma in i gruppen. En spelare kan se loj och kantig ut, men när vi sedan tävlar om poäng eller placering då har vissa en tendens att trycka på knappen och växla upp av sig själv. Som sportchef är det lite frustrerande, för man vill ju verkligen se glöden, bettet och bilda sig en uppfattning under försäsongen, säger Morgan Persson.

 "Hårt jobbande lag"

Under de senaste två veckorna tycker Morgan ändå att spelarna och laget har börjat landa i det man ska och behöver göra.
– Vi är inget flashigt lag, utan vi kommer vara ett otroligt hårt jobbande lag för att vinna matcher.

–    Alla måste vara medvetna om vad som krävs för att spela i Vimmerby, inte minst sett till klubbens historia och fjolårets fantastiska säsong.

Kan pressen från omgivningen vara tuff?
– Snarare tvärtom. Det är otroligt kul med intresset i stan. Det pratas hockey överallt. Det kommer fram människor som jag aldrig har sett förr och snackar hockey. Nä, det är skitkul med sådant engagemang och med så många drivna människor som vill att det ska gå bra för oss. Sedan gäller det att inte läsa och ta till sig allt som skrivs och sägs på olika ställen.

Hur har din strategi varit när du har byggt laget?
– A och O har varit att hitta spelare med attityd, driv och som vill någonting med sin hockey. Att man inte är nöjd där man är. Spelarens ambitioner ska ju gå hand i hand med de ambitioner jag, tränaren, klubben och de spelare som är kvar i laget har. Vi vill ha hit likasinnade som inte nöjer sig med att spela division ett.

Kan det rentav ha varit en fördel att slussa så många spelare vidare högre upp i seriesystemet?
– På sätt och vis är det ju så. Föreningen har ju bevisligen gjort något riktigt bra de senaste åren. Det har också smittat av sig – spelare ser att man kan ta steg här och vill hit. Därför har det varit viktigt för mig att hitta spelare som har en vilja och en attityd att bli bättre. 
– Det har ju också blivit något av Vimmerbys signum. Vi räknade på det nyligen, och de senaste tre åren har Vimmerby varit fantastiska på att producera. Jag tror att det är 15 spelare som har gått vidare till allsvenskan eller högre upp. Det är det nog inte många klubbar i ettan som kan matcha, tror Persson.

Vad tror du om eftermiddagens premiär borta mot Halmstad?
– Det kommer bli jättetufft, men vi ska vara favoriter, tycker jag. Halmstad har, som många andra lag, också byggt om. De har en mycket ung och spännande forwardsbesättning. Små men skridskostarka spelare, som kör hela tiden – ett lag som kommer spela samma typ av hockey även i år.
Vad tror du kommer krävas för att ta en Allettan-plats?
– Först och främst att alla inser att tre poäng är precis lika viktiga nu som i slutet av säsongen, speciellt i år när det är sju-åtta lag som slåss om de fem plasterna. Jag satt och räknade på det, och för att vara topp fem kommer vi nog behöva ha en vinstprocent på 70 procent.

Det har sagts att truppen inte är spikad ännu?
– Det stämmer, det ska in fler spelare. Vi tittar hela tiden, och just nu är det en supporterspelare vi jobbar stenhårt på – en forward som kan komma relativt snart.

Och då pratar vi om spetsvärvning?
– Ja, det är spets som gäller. Vi tar inte in någon bredd nu, den har vi. Det ska vara någon som kan komma in och bryta mönster, vara lite avig, kan skapa målchanser på egen hand och göra det lilla extra.

Avslutningsvis, hur slutar mötet med Halmstad?
– Vi vinner med 4-2. Nej förresten. Rydén släpper inte in mer än ett mål, så 4-1 blir det.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt