Annons:

Nyckelspelare missar VH:s heta derby mot Kalmar

Peter Nordströms Vimmerby Hockey ställs mot Kalmar HC i ett hett derby på onsdagen.

Nyckelspelare missar VH:s heta derby mot Kalmar

Premiärförlusten mot Halmstad i Hockeyettan är glömd. I morgon väntar ett stekhett derby för Vimmerby Hockey hemma mot Kalmar HC. Men VH tvingas klara sig utan en av sina nyckelspelare.

Annons:

Vimmerby Hockeys tränare Peter Nordström har sett söndagens premiärförlust mot Halmstad tre gånger på video.
– Jag var tvungen att bryta och kolla på en annan division ett-match för att se om det var lika mycket pucktapp och chanspassningar i den också, säger han.

För det var just det han reagerade på i matchen mot Halmstad, som hemmalaget från västkusten vann med 4-2.
– Vi måste bli starkare och noggrannare i spelet både med och utan puck. Jag tyckte att vi gjorde en okej första period, men när jag sedan kollade matchen på video ser man att det är på tok för många tappade puckar även där. Då är det omöjligt att få till ett bra försvarsspel, säger Peter Nordström

– För mig var inte Halmstad någon överraskning. Jag känner till många av deras yngre spelare, de åkte mycket skridskor och vände snabbt på oss.

Hett derby väntar

Imorgon, onsdag, väntar Kalmar HC i hemmapremiären för Vimmerby. Nordström ska se och analysera deras match mot Nybro i den första omgången (seger 3-2) på video i kväll.
– Det är ett mycket bra lag med spelare som är trygga i sig själva. Det kanske inte går så fort på fötterna, men spelet blir ändå snabbt eftersom de är så skickliga med pucken.
– De har några individuellt väldigt duktiga killar, som vi måste ta kampen med. Vi har absolut ingen panik efter förlusten. Det är tålamod som gäller – att inte vilja för mycket, utan bara älska det man gör.

Vad vill du helst se av dina killar mot Kalmar?
– Att vi inte tar några onödiga utvisningar, utan har disciplin i allt vi gör.

Och derby-känslan är där?
– Det ska bli oerhört kul att få börja säsongen på hemmaplan med ett hett derby. Vi kommer vara fulla med adrenalin och det är fullt påslag som gäller. Vi har ett stort och fysiskt lag, så det är bara att ge sig in i skiten.

Tränarduon Peter Nordström och Mattias Lindén har båda varit sjuka i veckan. Även spelartruppen dras med lite skavanker.
– Det är klart att Pierre Gustavsson (nyförvärv från allsvenska Västerviks IK) inte spelar i morgon. Han mådde inte bra efter matchen mot Halmstad och vi vill vara säkra på att det inte handlar om några sviter efter den hjärnskakning han hade för tre veckor sedan, berättar Peter Nordström.
– Hur laget formeras och vilka som är pigga vet vi först under onsdagen.

 

  

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt