Semjonov blickar framåt efter nytt nederlag:

Roman Semjonov tyckte att Vimmerby gjorde säsongens bästa insats i förlustmatchen mot Nybro. Foto: Ossian Mathiasson

Semjonov blickar framåt efter nytt nederlag: "Sjukt bra match"

Vimmerby Hockey föll för tredje matchen i rad.
Roman Semjonov vill glömma säsongsstarten och vända blad i bottenmötet mot Tyringe på söndag.
– Det gäller att samla ny kraft och smaska dit Tyringe. Då ska vi vända på trenden, säger Roman Semjonov.

Efter två tunga förluster och halvdana insatser mot Halmstad och Kalmar gjorde Vimmerby Hockey sin hittills bästa insats mot Nybro Vikings på fredagskvällen.

Vimmerby vann skotten i överlägsen stil, 41–20, och förlorade matchen med 3­–5. Klubbens tredje raka förlust är ett faktum och på söndag möts nollpoängarna Vimmerby och Tyringe.

– Det är klart att man inte vill förlora men nu är det som det är. Det gäller att samla ny kraft och smaska dit Tyringe. Då ska vi vända på trenden, säger Roman Semjonov.

"En sjukt bra match"

Två sena baklängesmål i första perioden placerade Vimmerby i en svår uppförsbacke trots laget hade ett spelmässigt övertag utan att få utdelning.

Nybro ledde med 4–1 i slutet av andra perioden innan Roman Semjonov bjöd på ett läckert mål fram till 4–2.

– Jag skulle först dribbla bort en spelare och sedan kom en till så det blev en fint till. Det var bara att stänka upp pucken i krysset, säger Semjonov om sitt mål.

I upptakten av tredje perioden reducerade Oskar Carlsson till 4–3 och Vimmerby hade chanser för ett kvitteringsmål. Det tempofyllda hemmaspelet mattades av ju längre slutperioden led och Nybro sköt 5–3 i öppen kasse.

– Vi skulle fortsätta köra på som vi gjorde. Jag tycker att vi gjorde en sjukt bra match och de förtjänar inte tre poäng. Vi var bättre sett över 60 minuter och blev straffade för våra småmisstag. Det är bara att fortsätta lita på vårt spel. Jag tycker att vi gör säsongens bästa insats även om vi förlorade, säger Semjonov.

Vad tycker du att ni fick till rent spelmässigt?

– Vi spelade enkelt och gjorde de små och tråkiga sakerna på ett bra sätt.

"Bara att glömma förlusterna"

Det var klubbens tredje raka förlust i Hockeyettan och Semjonovm, ny från Tranås AIF inför denna säsong, tror på en god fortsättning.

– Det är bara att glömma förlusterna och många är så pass rutinerade så vi glömmer matcherna. Det är ny dag i morgon och bara att fortsätta.