Annons:

Nöjd VH-tränare:

VH-tränaren Peter Nordström tycker att laget bjöd på en mycket bra bortamatch.

Nöjd VH-tränare: "Vi åker inte åtta timmar i buss för att bjuda på skönspel

Hanhals visade sig bli en svårknäckt nöt för Vimmerby Hockey. Till slut vann man ändå rättvist, och tränare Peter Nordström var belåten.
– Vi gör det skitbra i 45–50 minuter, berömmer han.

Annons:

VH-tränaren Peter Nordström var glad över kvällens 3–2-seger borta mot svårspelade Hanhals. Framför allt var han väldigt nöjd med sättet som laget grejade den på. Inte minst offensivt.

– Offensivt gör vi det jättebra. Det jag kan känna att vi borde ha gjort betydligt fler mål. Vi dominerar helt under den första halvan av matchen och 10–15 minuter i den tredje.

– Det enda negativa i kväll är att det är på grund av våra misstag som de skapar sina målchanser – i stort sett samtliga efter situationer där vi har kontroll på både puck och spel.

"Ett riktigt bra lag"

När Hanhals lite slumpmässigt fick in reduceringen till 1-2 i mitten av matchen förändrades matchbilden.

– När de får momentum och det flyter på är Hanhals ett riktigt bra lag – de är skridskostarka, och vrider och vänder riktigt bra i anfallszon, säger Peter Nordström.

Men skulle ni inte ha avgjort matchen redan innan de gjorde sitt första mål?

– Jo, så var vår känsla också. Effektiviteten var det vi pratade mest om inför matchen. Vi fick 2-0 och då kändes det lugnt. Sedan tycker jag ändå att vi reder ut det ganska bra i tredje. Visst, det blir lite stressigt i slutminuterna när de reducerar till 2-3, men det löste sig.

 Lite skönare läge i tabellen nu än för fyra dagar sedan?

– Verkligen. Men det är ju just det här det handlar om – att vinna poäng. Vi åker inte åtta timmar i buss för att bjuda på skönspel. Det här var en bra utförd bortamatch där uppdraget bara var att ta med tre poäng hem. Vi ska lära oss att vinna matcher, då blir det också så mycket enklare när vi har dåliga dagar.

Något du är extra nöjd med i kväll?

– Att alla våra tre mål kom från området innanför cirklarna och punkterna. Vi har snackat mycket om det, och det ger resultat. Det är där målen görs i modern hockey, och där måste vi vara.

Härnäst väntar Kallinge/Ronneby hemma om en vecka för Vimmerby Hockey. Seger där så är man helt plötsligt på allvar med i racet om en plats bland de fem första lagen.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt