Annons:

Vimmerby Hockey jagar tredje raka segern

Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey jagar tredje raka segern

Två raka segrar ska bli tre hemma på onsdagskvällen. Och Vimmerby Hockeys tränare har klart för sig hur Kallinge/Ronneby ska besegras.

Annons:

Den södra Hockeyettan började inget vidare för Vimmerby Hockey. Men tre inledande förluster har nu följts av två raka segrar – må vara mot bottenlagen Tyringe och Hanhals.

– Jag tycker ändå att vi då, och även i matchen dessförinnan mot Nybro, visar att vi kan och vet hur vi ska spela, säger VH-tränaren Peter Nordström.

KRIF mer organiserat

Vimmerby, som ligger åtta i tabellen, har spelat fem matcher. Alla lag ovanför har spelat antingen sex eller sju. På onsdagskvällen tar VH emot tabellsexan Kallinge/Ronneby IF i hemmahallen.

– Seger så är vi i allra högsta grad med igen, säger tränaren Peter Nordström.

Vad vet du om KRIF?

– I fjol var det ett väldigt offensivt lag med mycket fart. Jag trodde nog att de skulle vara lite mer åt det hållet i år också.
– Jag har sett deras match mot Nybro (1-2 efter overtime) två gånger, och det blev ingen lätt match för KRIF. De ser inte ut att ha samma fart som förra säsongen, men är däremot mer safe och organiserat, säger Peter Nordström.

Tunga spelartapp

Nordström menar att KRIF och Vimmerby är lite lika varandra. Två lag med många nya spelare, som lär bli vassare ju längre säsongen går.

– Tappen av bland annat Daniel Andersson och Stefan Söder är så klart tunga, och tvingar dem till ett annat spel. Nu gör de det istället enkelt och bjuder inte på mycket.

Får inte bli för offensiva

Vimmerby kommer till spel med ordinarie lag, där alla är hela och friska.

– För en gång skull har vi varken sjukdomar eller skador som ställer till det, säger VH-tränaren.

Vad måste ni se upp med mot Kallinge/Ronneby?

– Vi vet att de spelar enkelt i egen zon och vänder fort. De spelar en modern hockey där man kommer snabbt till skott. För vår del gäller det att spela enkelt och inte bjuda på chanser – vi får inte bli för offensiva.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt