Annons:

VH:s ordförande Marcus Samuelsson säger att det är beklagligt att VH och Peter Nordström går skilda vägar. Foto: Ossian Mathiasson

Ordförande Samuelsson efter beskedet: "Söker ingen syndabock"

Timmar innan derbyt mot Tranås AIF meddelar Vimmerby Hockey att huvudtränaren Peter Nordström lämnar. VH:s ordförande Marcus Samuelsson vill inte söka syndabockar, säger han.
– I det här sammanhanget kan man inte bestämma tidpunkter, säger Samuelsson.

Annons:

Efter sex omgångar och skral poängutdelning går Vimmerby Hockey och Peter Nordström skilda vägar. Beslutet har tagits i samförstånd, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Vi har givetvis träffats och hade ett långt möte i går. Det här kommer inte som en blixt från klar himmel. Vi hade ett jättebra snack och jag har beviljat uppsägning utifrån den diskussionen. Tyvärr finns det inte mycket mer att säga. Det är beklagligt och tråkigt och jag önskar givetvis Peter lycka till. Det finns inga bad feelings mellan oss, säger ordförande Marcus Samuelsson till Dagens Vimmerby.

Vad beror det på?

– Vi har haft löpande diskussioner. Det handlar inte om den ena eller den andra. Sker det i samråd sker det i samråd. Vi har haft en dialog om hur det ser ut, hur läget och situationen är. Känner man att det inte riktigt funkar så är det så, och då pratar vi inte sportsligt för vi vill inte hänga ut någon, men det är beklagligt.

Vad har inte fungerat?

– Det får du kolla med Peter, det hänvisar jag till honom. Vi har inget otalt med varandra, vi har skilts i samförstånd.

Är det ett misslyckande för er att det här sker?

– Klart att det är beklagligt.

Men är det ett misslyckande?

– Vad vill du ha ut av det? Misslyckande eller inte, det beror på vad man lägger in i misslyckande. Jag tycker att det är beklagligt när det blir så här att man måste skiljas så.

Jag tänker att det bara passerat ett antal omgångar.

– Har du frågor kring det hänvisar jag till Peter. Vi har diskuterat och i samråd och samförstånd kommit fram till den här lösningen.

Olycklig tidpunkt

Marcus Samuelsson tycker att tidpunkten, med tanke på att det väntar ett derbyt mot Tranås om ett antal timmar, är olycklig. 

– Givetvis är det olyckligt, men vi har en stark grupp och så vidare. Kan man välja tidpunkter finns det bättre och det förstår du också. I det här sammanhanget kan man inte bestämma tidpunkter eller det bästa läget. Helst hade jag inte velat informera om det över huvud taget. 

Vad innebär det här ekonomiskt för klubben?

– De delarna är helt mellan Peter och mig och Vimmerby Hockey. Det är inget som är något annat än en intern grej. Jag har inga kommentarer till det, det är mellan två parter.

Blev rekryteringen fel så här i efterhand?

– Det ska jag inte uttala mig om, nej, nej. Vi söker inga syndabockar, det är inte det som det är frågan om. Det har inget med någon rekrytering att göra. 

Samuelsson säger att sportgruppen har fått i uppdrag att ta tag i frågan med omedelbar verkan.

– Det är inte jag involverad i. 

Nyligen lämnade succétränaren Phil Horsky allsvenska Karlskrona HK. Hans namn vill han inte kommentera.

– Jag har inte diskuterat något sånt över huvud taget. Det här är ingen långbänk eller så att vi har en massa planer. Jag kan bara säga att det här är olyckligt. Jag pratade med sportgruppen i går kväll och gett dem uppdraget att titta på det här framåt.

Vi söker Peter Nordström för en kommentar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt