Annons:

Morgan Persson säger att det är ett misslyckande. Foto: Ossian Mathiasson

Sportchefen: "Klart att det är ett misslyckande"

Bara timmar innan derbyt bryter VH och Peter Nordström sitt samarbete. Sportchefen Morgan Persson säger att uppbrottet med tränaren Peter Nordström är ett misslyckande.
– Oavsett vilken typ av relation som tar slut är det så, säger han.

Annons:

Morgan Persson tog över som sportchef i Vimmerby Hockey inför den här säsongen och hans första tränarrekrytering i klubben försvinner efter bara sex omgångar.

– Det är naturligtvis beklagligt att vi har hamnat här, kommenterar han beskedet.

Vad beror det på?

– Det vill jag inte kommentera, utan jag hänvisar det till Marcus (Samuelsson). 

Ser du det här som ett misslyckande?

– Det är klart att det är ett misslyckande. Oavsett vilken typ av relation som tar slut, så är det så. Nu handlar det mer om hur vi lär oss och går vidare från det. Det är ett misslyckande, inget snack om det, för det är det oavsett vem som gör slut.

"Tajmingen suger"

Morgan Persson säger att tidpunkten – beskedet kommer bara timmar innan ett viktigt derbymöte med Tranås AIF – är olycklig. 

– När och hur hade egentligen inte spelat någon roll. Men det är en speciell dag, med ett hett derby, så det är klart att det påverkar. Samtidigt tror jag att gruppen är så pass stark, att man vet och kan skilja på saker och ting. Jag hoppas att vi kan skaka av oss det här och fokusera på matchen. Det tror jag att vi är tillräckligt starka för att göra, så får vi ta allt annat efteråt. Det är klart att tajmingen suger, men det spelar faktiskt ingen roll. Tajmingen är lika illa oavsett. Det är beklagligt men oundvikligt.

I derbyt mot TAIF leder assisterande tränaren Mattias Lindén Vimmerby Hockey.

– Jag jobbar stenhårt för att hitta en lösning så snabbt det bara går. Min förhoppning är att det ska vara klart inom de närmaste dagarna, men processen får ha sin gilla gång. 

Innan den allsvenska säsongen lämnade succétränaren Phil Horsky sin nya klubb Karlskrona HK. Så här svarar Morgan Persson på frågan om honom:

– Inga kommentarer till det. När vi är i hamn med något kommunicerar vi det. Jag har inga kommentarer till enskilda namn, men vi kommer jobba hårt för en bra lösning.

Har du pratat med Phil Horsky?

– Jag kommenterar inte det heller.

Vi söker Peter Nordström för en kommentar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt