Krisen växer för Västervik – sjätte raka förlusten i dag

Västerviks IK är illa ute i Allsvenskan efter sjätte raka förlusten i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Krisen blir allt djupare för Västerviks IK. I dag kom sjätte raka förlusten då topplaget Timrå vann med 3-2 efter att ha avgjort i förlängning.

Västervik var utspelat in första perioden och förlorade skotten med 13-2. Trots det ledde man matchen. Emil Alba blev enda målskytt första 20. I andra fortsatte Timrå att trycka på och till slut fick man utdelning.

Andreas Söderberg kvitterade efter 24.34 och Filip Westerlund nätade med tre minuter kvar att spela av mittakten. I sista jämnade Västervik ut spelet något, men fick likväl bara iväg sex skott. Totalt på hela matchen sköt hemmalaget blott 17 skott.

Ytterligare ett av dem gick dock in i nät. Med 50 sekunder kvar kvitterade Oscar Pettersson och fixade därmed en poäng för hemmalaget.

I förlängning drog VIK på sig en utvisning och det kan bli kostsamt mot Timrå. Radarparet Jonathan Dahlén lirade fram till Albin Lundin som avgjorde tillställningen och orsakade Västervik det sjätte raka nederlaget.