Annons:

NORDSTRÖM TILL STENHÅRD ATTACK PÅ VH:

Peter Nordström totalsågar Vimmerby Hockey och främst Morgan Persson.

NORDSTRÖM TILL STENHÅRD ATTACK PÅ VH: "VILLE KNÄCKA MIG"

I lördags meddelade Vimmerby Hockey att klubben och Peter Nordström gått skilda vägar. I dag presenterade VH Phil Horsky som ny tränare. Nu råsågar Nordström sin tidigare arbetsgivare.
– De har kört fulspel, säger han till Värmlands Folkblad.

Annons:

I fredags kväll kom Vimmerby Hockey och Peter Nordström överens om att bryta med varandra. Beslutet hade fattats i samråd kommunicerades det ut på lördagen.

– Jag blev nöjd med hur det löste sig. På det sättet sker det i samråd, speciellt eftersom jag får fullt betalt resten av kontraktstiden. Jag ville egentligen vara kvar, men inte om sportchefen också skulle vara det. De valde honom, säger Nordström till Värmlands Folkblad.

FBK-legendaren riktar stenhård kritik mot Morgan Persson.

– Allt var fel från första veckan vi hade gått på is. Jag vet vad en tränare ska göra och vad en sportchef ska göra, men det vet tydligen inte han. Han lade sig i allt och gnällde över det mesta. Jag vet inte om de gjorde totalfel i scoutingen när de anställde mig, men de borde ha vetat vad de skulle få, säger han till tidningen och menar att VH:s sportchef ville styra precis allt.

"Mår riktigt bra"

Bara ett par dagar efter att Peter Nordström lämnade klubben presenterades Phil Horsky som ny VH-tränare i dag.

– Jag fick veta redan för två veckor sedan att de jobbade på att få in Phil, av folk runt i Hockeysverige som jag inte har någon relation med sedan tidigare. Då kände jag att det blev ohållbart. Det känns som att de har kört fulspel, att de ville knäcka mig och hoppades att jag skulle säga upp mig självmant, berättar han för Värmlands Folkblad. 

Enligt Nordström var 18 av 23 spelare på hans sida. Han uppger att det var Persson och några få spelare som ville få bort honom. Hans mående är på topp, säger han.

– Jag mår riktigt bra, det är så jävla skönt att det här är över och är överlycklig över att vara hemma och slippa allt negativt som har varit. Jag har inte varit en bra tränare de senaste veckorna, inte haft energin som jag vill. Jag har sovit dåligt, funderat och haft ett tryck över bröstet. Samtidigt kommer jag sakna vissa personer och framför allt många spelare, det känns lite som att man sviker dem.

Hans tröja ska snart hissas i Löfbergs arena. Till VF säger han att han inte är säker på att han hade fått ledigt för att delta där. Han säger samtidigt att han njuter av att ha lämnat Vimmerby.

Dagens Vimmerby sökte Peter Nordström i lördags utan resultat. I ett sms skrev Nordström att han skulle återkomma senare. Det är cirka 60 timmar sedan.

Morgan Persson meddelar att han inte vill kommentera och hänvisar alla frågor rörande Peter Nordström till ordförande Marcus Samuelsson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt