Annons:

VH-ledningen bemöter Nordströms attack mot klubben

Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson bemöter kritiken från förre tränaren Peter Nordström.

VH-ledningen bemöter Nordströms attack mot klubben

I måndags gick förre VH-tränaren Peter Nordström till frontalangrepp mot klubben. Bland annat anklagade han Vimmerby Hockey för fulspel och sportchef Morgan Persson för att lägga sig i allt. För första gången kommenterar nu klubben Peter Nordströms attack.

Annons:

I fredags kväll kom Vimmerby Hockey och Peter Nordström överens om att bryta med varandra. Beslutet hade fattats i samråd kommunicerades det ut på lördagen.

I måndags kväll gick så Peter Nordström till kraftig attack mot Vimmerby Hockey och sportchefen Morgon Persson på Värmlands Folkblads sajt.

Njuter av att lämna Vimmerby

Bland annat sa han där att Morgan Persson lade sig i allt, gnällde över det mesta och ville styra precis allt. Nordström menade också att VH hade kört fulspel och ville knäcka honom då han hade fått till sig information om att klubben redan för två veckor sedan börjat jobba på att få in Phil Horsky (nu ny tränare efter Peter Nordström), att det bara var en liten klick av spelarna som ville ha bort honom, samt att han njuter av att ha lämnat Vimmerby.

Nordström berättade även detaljer från den överenskommelse som han och klubben träffat, bland annat att han får fullt betalt under resten av kontraktstiden.

 "Jag tar det fulla ansvaret"

Under tisdagen och onsdagen har vi försökt få en kommentar till Nordströms attack från Vimmerby Hockey, men man har hänvisat till officiell information som släpptes nu på onsdagseftermiddagen på klubbens hemsida. Där skriver man följande:

Sportchef Morgan Persson:

– Peter Nordström anser att jag lade mig i hans ledarskap och arbete. Det jag påpekat är att jag tycker vi hade ett för dåligt försvarsspel utan struktur, efter 27 insläppta mål på sju träningsmatcher och senare ytterligare 25 insläppta mål på sex seriematcher. Jag ifrågasatte också varför vi sänkt träningsmängden jämfört med föregående säsonger, både på och utanför isen. Det här är också något som spelarna själva påpekat utan gehör. Jag ville tidigt att vi skulle träna mer, både försvarsspel och fys. Det genomfördes aldrig, säger Morgan Persson. 

Han fortsätter: 

– Det är bara att konstatera att Peter Nordströms ledarskap inte stämde överens med vad klubben står för när det gäller kravbild, struktur, tydlighet i feedback och spelidé. Det här är något som jag tar det fulla ansvaret för, och får ta stor lärdom av i kommande rekryteringar, säger Morgan Persson. 

"Han valde att bryta överenskommelsen" 

Marcus Samuelsson uttalar sig om den överenskommelse som Peter Nordström berättat om i media:

– Jag vill först säga att Peter Nordström och Vimmerby Hockey har en skriftlig överenskommelse som båda parter skrivit under, när det gäller hans uppsägning. Jag tycker det är beklagligt att han pratar om den i media. Som vid alla andra uppsägningar är den att betrakta som konfidentiell, vilket vi var överens om. Han ger också en ekonomisk bild av den överenskommelsen som inte är korrekt. Vi var också överens om att vi inte skulle gå till ”pajkastning” i media. Det var båda parter noga med. Vi höll den överenskommelsen. Han valde att bryta den, säger Marcus Samuelsson. 

Samuelsson vill också förtydliga följande: 

– Det har också framställts som att vi skulle valt mellan Peter Nordström eller Morgan Persson. Det är direkt felaktigt. Morgan Perssons har styrelsens fulla förtroende och det har överhuvudtaget aldrig varit aktuellt att byta sportchef. Vi är nöjda med uppgörelsen som blev. Vi har gått vidare från det här och fokuserar framåt, säger Marcus Samuelsson.

Fotnot: Dagens Vimmerby sökte Peter Nordström i lördags, och har även gjort det flera gånger sedan dess, utan resultat. I ett sms i lördags skrev Nordström att han skulle återkomma senare. Det är drygt 100 timmar sedan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt