KLAR SEGER FÖR VIMMERBY I HORSKYS ÅTERKOMST

Det blev en klar seger för VH i Phil Horskys återkomst. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey har släppt in mycket mål under inledningen av säsongen. I Phil Horskys återkomst i båset täppte VH igen helt – och vann med klara 3-0.

Phil Horskys huvudsakliga prioritet är försvarsspel och trots endast två träningar tycks han redan fått tillbaka delar av den ramstarka defensiven från fjolåret.

Vimmerby gjorde en mycket stabil insats defensivt och de chanser Mörrum, oftast anförda av meriterade Marcus Paulssons kedja, skapade klarade Tomas Rydén av att rädda.

VH kom ut heltaggat och satte press på gästande Mörrum omgående. Efter drygt en minut fick hemmalaget med sig ett powerplay och i efterdyningarna av det kom 1-0 genom Jonatan Augustsson. VH fortsatte att skapa heta målchanser och utan en skarp Jonathan Stålberg i Mörrums mål kunde siffrorna ha varit större.

VH vann skotten med 9-4.

Dundrade in 2-0

Den andra akten såg delvis ut ganska mycket som den första, även om Mörrum hade något mer att säga till om tack vare en del möjligheter i numerärt överläge. Marcus Paulsson, med spel i både Färjestad och Malmö bakom sig, visade stundtals att han är en mycket kompetent hockeyspelare, men Rydén stod i vägen.

Vimmerby var dock det bättre laget även i den andra akten och fick utdelning alldeles i slutet. Jakob Karlsson spelade upp till Oskar Carlsson som från backplats dundrade in 2-0 i powerplay.

Tidig utökning

Det sista Mörrum ville var att VH skulle utöka direkt i den tredje perioden. Men det såg hemmalaget till att göra. Jonatan Augustsson bombade först ett skott i ribban och kort senare tryckte Tobias Fridh in pucken på mål. Stålberg klarade men på returen från Oliver Kempainen fanns inget han kunde göra: 3-0.

Efter 3-0-målet bodde VH i stort sett i anfallszon, men förre VH-keepern fortsatte att storspela samtidigt som pucken inte ville in för hemmaspelarna.

VH stängde igen butiken och vann med 3-0. En smakstart för Phil Horsky och även Tomas Rydéns första nolla den här säsongen.