Annons:

Stålberg gjorde stormatch i kompismötet:

Det blev en tung kväll för Jonathan Stålberg i Vimmerby ishall. Foto: Simon Henriksson

Stålberg gjorde stormatch i kompismötet: "Var ju nästan sambos"

En gjorde en kanonmatch, men släppte in tre. Den andre höll nollan. Vännerna Jonathan Stålberg och Tomas Rydén möttes i kvällens fajt.
– Kul att han får hålla nollan, men det svider att det var på vår bekostnad, säger Stålberg.

Annons:

Målvakten Jonathan Stålberg lämnade Vimmerby Hockey för Mörrums GoIS inför den här säsongen. I kväll var han tillbaka i Vimmerby ishall – och fick ett mycket varmt välkomnande.

– Fantastiskt kul att komma tillbaka. Alla runt omkring gav mig ett varmt välkomnande och några barn hade till och med ritat teckningar åt mig, det var fantastiskt roligt, säger Jonathan Stålberg.

Han fick också ställas mot sin mycket nära vän och tidigare målvaktskollega Tomas Rydén.

– Haha, ja. Vi var ju nästan sambos. Jäkligt kul att han får hålla nollan, men det svider att det var på vår bekostnad. Men han var värd den, han har också haft det lite tufft i början. 

"Aldrig fått tidigare"

Förre VH-keepern var en stor anledning till att Mörrum inte släppte in betydligt fler mål.

– Det spelar ingen roll, det blev en nollpoängare oavsett. Sedan ska jag ha någon puck till. Det är ju bara tur att "Orre" (Oskar Carlsson) får upp pucken där (2-0-målet i powerplay reds.anm.), det har han aldrig fått tidigare i sitt liv. Vad händer där egentligen? frågar sig Stålberg och ler. 

Han var kraftigt besviken på sitt lags insats.

– Vi är inte alls där. Vi lämnar skridskorna hemma i Mörrum och gör en oerhörd plattmatch. Vi skulle spela smart bortaplanshockey och ta bra beslut, men vi blir passiva i stället och vågar inte. Vi pressar inte alls och följer inte vår gameplan någonstans, säger han och fortsätter:

– Vimmerby gör ingen kanonmatch, ändå spelar de ut oss. Jag är ruskigt besviken.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt