Annons:

Horsky sken som en sol efter överkörningen

Foto: Simon Henriksson

Horsky sken som en sol efter överkörningen

Det sken om nygamle VH-tränaren Phil Horsky efter Vimmerby Hockeys överkörning av Mörrum. Hans första match blev precis så bra som han hade hoppats på - även om han menar att det finns en hel del att förbättra.

Annons:

Visst, 3-0 är siffror som kanske inte låter så övertygande. Men sett till spel, chanser, försvarsinsats och allt annat som hände på isen, så var det klasskillnad mellan Vimmerby och Mörrum i kväll. Det enda man kan anmärka på avseende hemmalagets insats är detaljer i anfallsspelet och framför allt effektiviteten.

Det är lätt att nu börja snacka om Horsky-effekt och att skriva upp laget intill hybris-varningens gräns, men vi snackar trots allt om en enstaka match i oktober, så vi nöjer oss med att konstatera att det var bra. Samtidigt kändes motståndet tveksamt, för Mörrum var ytterst blekt. Dåliga eller gjordes dåliga? Jag vet inte.

Två dagar med laget 

Oavsett vilket så satt Phil Horsky på sitt kontor med ett stort leende på läpparna efter matchen.

– Kreativiteten, viljan, drivet till kassen. Jag gillade mycket av det jag såg i kväll, och är imponerad av insatsen och attityden.

Österrikaren har haft två dagar med laget, och det ska bli intressant att se om det här verkligen var en permanent förändring eller en tillfällighet. Framför allt vad gäller försvarsspelet. Horsky är säker:

– Grabbarna är så mottagliga och suger åt sig allt man säger. På två dagar hinner man mycket, och de saker vi har hunnit gå igenom satt. Killarna såg väldigt trygga ut i kväll, säger han.

Finns att förbättra 

Angående saker som måste förbättras pekar VH-tränaren främst på detaljer i styrspelet, men framför allt saker i anfallszon.

– Vi kastar bort alldeles för många puckar. Men vi har inte hunnit träna något anfallsspel ännu, så det är inte så konstigt.

Var det en skön återkomst till Vimmerby?

– Gissa, säger Horsky och lägger upp ett stort leende.

Men i morgon är det en ny dag. Då väntar bland annat videogenomgång av matchen för laget, och nästa steg i jakten på en Allettanplats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt