Annons:

Wiking Malmunger spelar TV-puckens slutspel med Småland och i eftermiddag väntar kvartsfinal mot Dalarna. Foto: Jakob Karlsson

VH-bördige Wiking går för guld i Dalarna: "Har kapaciteten"

TV-pucken ska avgöras i Dalarna och Vimmerby Hockey-produkten Wiking Malmungers Småland hoppas på guld.
– Om vi kan spela på vår högsta nivå så kan vi ta oss dit, säger han inför eftermiddagens semifinal mot Dalarna.

Annons:

I september avgjordes TV-puckens kvalspel och Småland, med forwarden Wiking Malmunger i laget, imponerade stort och kvalificerade sig för kvartsfinal via fem raka segrar mot starkt motstånd. 

Wiking Malmunger, numera i Karlskrona HK:s organisation, säkrade Smålands slutspelsbiljett med sitt 2–1-mål i gruppspelsavslutningen mot dittills obesegrade Stockholm Syd. 

Så ska Dalarna besegras

I dag drar TV-puckens slutspel i Dalarna igång och Wiking Malmungers Småland möter just Dalarna i kvartsfinal. 

– Det ska bli häftigt att möta ”hemmalaget” i Tegera Arena (Leksands IF:s arena). Jag ser fram emot upplevelsen, säger Wiking Malmunger. 

Småland åkte upp till Dalarna tidigt på torsdagen och hann med både isträning och invigning i Tegera Arena. I dag blir det ett lättare förmiddagspass i Björbo ishall för att sedan äta lunch och ladda upp för kvartsfinalen vid 17-tiden. 

– Vi måste hålla oss lugna, vara ödmjuka inför uppgiften och inte tro att vi är bättre än vad vi är för att vi vann alla matcher i gruppspelet. Vi vet hur bra de andra lagen är och vi måste var förberedda, säger Wiking Malmunger. 

"Fått en ganska stor roll"

Blir det seger mot Dalarna väntar semifinal på lördagen och en eventuell final spelas på söndag. 

– Vi har kapaciteten för att gå hela vägen och ta guldet. Om vi kan spela på högsta nivån så kan vi ta oss dit. 

Hur ser du på din roll i laget?

– Jag har fått en ganska stor roll, kanske inte spelaren som ska producera allra mest framåt. Men jag används mycket för att hålla ihop laget vid jämna matcher och få upp energinivån. 

Årets stora nyhet rörande TV-pucken är att turneringen för flickor, Stålbucklan, har gjorts om och går in i TV-pucken. Det är ungefär 500 spelare, både pojkar och flickor, och ledare som är i Dalarna för slutspelet. I Smålands flicklag spelar Vimmerby Hockeys Kajsa Karlsson, vars lag möter Östergötland i kvartsfinal på fredag förmiddag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt