Annons:

Pierre Gustavsson, till vänster, var tillbaka efter den jobbiga hjärnskakningen. Foto: Ossian Mathiasson

"PG" om att vara tillbaka efter tuffa tiden: "Förstår hur mycket hockeyn betyder"

Efter flera jobbiga månader är Pierre Gustavsson tillbaka på isen igen. Något han verkligen längtat efter.
– Det är nu man förstår hur mycket hockeyn betyder, säger "PG".

Annons:

Pierre Gustavsson återvände till Vimmerby Hockey inför den här säsongen efter flera år med Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. Tidigt på säsongen ådrog sig dock spetsvärvningen en förödande hjärnskakning, som hållit honom borta från spel länge.

I länsderbyt mot Kalmar HC var han tillbaka i laget igen.

– Jag har längtat sjukt mycket efter det här, det är skönt att vara tillbaka och spela. Jag har saknat det som fan. Det är vid såna här tillfällen man förstår hur mycket hockeyn verkligen betyder, säger Pierre Gustavsson.

Hur har de senaste månaderna varit?

– Det har varit tufft, dels att vara borta från hockeyn men också all värk och allt illamående. Det är skönt att det har släppt. Nu är det bara att jobba sig framåt.

När började du se en ljusning?

– Två veckor sen ungefär. Sedan tog jag en extra vecka för att vara på den säkra sidan.

Har du haft några funderingar kring om det är värt det?

– Nej, ingenting. Jag ville tillbaka till hockeyn, men fokus var först och främst på att må bra, men jag ville tillbaka snabbt också.

Hur kände du dig på isen?

– Det var ringrostigt, lite upp och ned för mig. Jag har bara gjort tre ispass innan den här matchen, så det är väl inte så konstigt heller. Jag känner inget nu efteråt, så det är lugnt. Det är väl framför allt tajmingen som måste komma. Jag gjorde det okej, men jag kan mycket bättre än så här.

"Det var nära"

Pierre Gustavsson höll på att få en assistpoäng redan i ett av hans första byten när han frispelade Niklas Salo. Hans skott tog i stolpen. 

– Det var synd, det var nära. Jag tycker annars att vi gör en bra match i två perioder. Första var sådär, men sedan tar vi över helt klart och hade rätt klara chanser. Men det ville sig inte riktigt.

VH har efter derbyförlusten mot Kalmar hela nio poäng upp till Allettan-platsen.

– Det var en nyckelmatch det här, men vi är det bättre laget, så vi får ta med oss det. Sen får vi se hur långt det kan räcka.

Känns det nästan hopplöst att nå Allettan nu?

– Nej, verkligen inte. Nu har jag inte kollat de andra resultaten, men kan vi köra på och få med oss några segrar så vet man aldrig vad som händer. Det är viktigt att få med sig några segrar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt