ALLETTAN ALLT LÄNGRE BORT FÖR VH – FÖLL I BORÅS

Vimmerby Hockey förlorade första måstematchen mot Borås HC på straffar. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey lyckades inte ta helgens första seger mot Borås HC och föll med 2–3 efter straffar. Lagets möjlighet att nå allettan försämrades rejält under lördagseftermiddagen.

Vimmerby Hockey har gått till åtta raka allettor och är på väg att missa allettan för första gången sedan klubben tog klivet upp i Hockeyettan.

Det blev förlust med 1–3 i onsdagens match mot Kalmar HC och inför helgens dubbelmöte mot Borås var VH i stort behov av maximala sex poäng.

Kaptenens första mål

Efter två mållösa perioder tog Borås ledningen i powerplay i början av tredje perioden men Vimmerby gav svar på tal. Comebackande Pierre Gustavsson, som gjorde sin andra match efter skada, satte 1–1 i powerplay efter 44.47 och en och en halv minut senare sköt kaptenen Jakob Karlsson 2–1, hans första mål för säsongen.

Glädjen blev kortvarig då Borås gjorde 2–2 efter 47.12. Borås fick ett ypperligt läge att göra 3–2 i slutskedet av matchen när VH-backen Herman Johansson drog på sig sin tredje tvåminutersutvisning.

Det numerära överläget blev resultatlöst och matchen gick till förlängning. Vimmerby lyckades inte förvalta sitt numerära överläge – och föll sedan på straffar. VH har åtta poäng upp till Kalmar HC på sista allettanplatsen.

Vimmerby möter Borås i en returmatch på hemmais i morgon eftermiddag.

Fakta

Borås–Vimmerby 3–2 efter straffar (0–0, 0–0, 2–2, 0–0, 1–0)

Tredje perioden: 1–0 (40.56) Henrik Eriksson (Roni Virilas, Oscar Ribbnäs) i powerplay, 1–1 (44.47) Pierre Gustavsson (Jakob Karlsson, Anton Carlsson) i powerplay, 1–2 (46.20) Jakob Karlsson, 2–2 (47.12) Joonas Huovinen (Aleksei Sibirtsev)

Avgörande straff: Gustaf Jonsson

Skott: 20–40 (4–13, 8–13, 6–9, 1–5, 1–0)

Utvisningar, BHC: 6x2 min, VH: 7x2 min