VH TOG REVANSCH PÅ BORÅS – VANN TAJT MATCH

Seger för VH blev det hemma mot Borås. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey föll tungt borta mot Borås HC på lördagen. I dag fick VH skön revansch.
Hemma vann Vimmerby med 3-1 efter ett sent avgörande.

Vimmerby Hockey är i skriande poängbehov för att klubben ska undvika att missa Allettan för första gången sedan man tog steget upp i division 1.

Ett tungt bakslag kom i lördags när VH bara fick med sig en poäng från bortamatchen mot Borås.

I dag gick det bättre när lagen möttes igen.

Vimmerby gjorde ingen särskilt stark öppningsperiod, men hade tack vare svaga avslut av motståndarna och bra målvaktsspel av Tomas Rydén ledningen med 1-0. Vimmerby tog ledningen redan efter tre minuter och 51 sekunder. Martin Jönsson frispelades av Pelle Ström – och gjorde inget misstag. Med en backhand lyfte han in 1-0.

300 poäng

VH:s problem med gästande Borås blev mindre i den andra akten. Det var ingen stor period av VH heller, men misstagen var färre och gästernas chanser få.

VH lyckades utöka ledningen i slutet av perioden. VH:s powerplay var mycket svagt, men med bara sekunder kvar kom åtminstone en aning briljans. Jakob Karlsson serverade Mathias Wigley öppet mål och 2-0 var ett faktum. Notabelt är att Karlssons passningspoäng till 2-0-målet innebär att han nu gjort 300 poäng i division 1.

Avgjorde från egen zon

I inledningen av den tredje akten såg VH ut att ha väldigt god kontroll på händelserna, men med knappt åtta minuter kvar hittade Borås en reducering. En stor portion nervositet smög sig förstås in i VH-laget i det läget.

Men Borås ställde till det så pass mycket för sig själva att VH kunde andas ut. Precis när gästerna klarat av en tvåminuterutvisning och mindre än två minuter återstod åkte man på en ny utvisning. Denna gång för att ha haft sex man på isen. Borås plockade målvakten, men VH bröt pucken och då åkte målvakten tillbaka mot målet igen.

Borås fick upp pucken i anfallszon och plockade målvakten på nytt. Då sköt Pelle Ström 3-1 från egen zon och avgjorde matchen.