Annons:

Horsky nöjd efter trepoängaren:

Phil Horsky kunde glädja sig åt tre poäng mot Borås. Foto: Simon Henriksson

Horsky nöjd efter trepoängaren: "Väldigt stolt"

Den försmädliga förlusten borta mot Borås HC följdes upp med en 3-1-seger på hemmais. Mycket viktiga poäng i jakten på en Allettanplats.
– Jag är väldigt stolt över insatsen igen, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey behöver plocka många poäng under slutet av säsongen för att inte missa Allettan för första gången sedan klubben gick upp i division. Att plocka sex poäng i helgens dubbelmöte mot Borås HC var av stor vikt, men efter lördagens förlust på straffar såg läget tufft.

Hemma lyckades VH vinna med 3-1 och tog tre synnerligen viktiga poäng för att fortsatt ha häng på en Allettanplats.

– Jag är väldigt stolt över insatsen igen. Det var samma som i går, över hela banan gör vi en stark laginsats och har ett kompakt försvarsspel. I dag fick vi utdelning också, det första målet var viktigt. Både powerplay och boxplay var bra. Rydén var väldigt vass och räddade de lägen Borås hade, säger Phil Horsky. 

VH-tränaren var väldigt nöjd med mycket.

– Över hela banan gör fyra kedjor det riktigt bra. Det var kul att se hur grabbarna svarade efter förlusten. Jag är väldigt stolt.

"De har kvalitet"

Efter Borås 2-1-mål i den tredje perioden blev det nervöst, men Borås gav inte sig själva chansen genom att plocka onödiga utvisningar.

– Borås har kvalitet, de kan göra bra saker. Men innan 2-1-målet har de ingenting i tredje. Det är klart att det blir lite stressigt där, men jag är imponerad av alla killar den här helgen. Alla var på en högre nivå än tidigare. Borås gjorde det bra måste jag säga, det är ett svårt lag att möta. 

I kampen om en Allettanplats fick VH viss hjälp av Hanhals som besegrade Kalmar. Däremot vann Halmstad borta mot KRIF med hela 8-6.

– Det är ni som tänker på tabellen, vi tänker process och bra vanor. Det viktiga för oss är att göra bra saker. Vi tänker processorienterat och det var en jättebra match. Vi bygger på och bygger på, säger Horsky. 

Vimmerby ligger åtta och sex poäng skiljer upp till Tranås som innehar den sista biljetten just nu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt