Ineffektivt VH föll stort borta mot topplaget

Mattias Wigley gjort Vimmerbys enda mål i förlustmatchen mot Nybro.

Nu går det inte prata bort längre. Om inget radikalt händer kommer Vimmerby Hockeys ineffektivitet i offensiven och de individuella misstagen i defensiven fälla laget den här säsongen. Kvällens bortamatch mot Nybro slutade med en klar 5-1-förlust.

Vimmerby förlorade kvällens bortamatch mot topplaget i den södra HockeyEttan, Nybro Vikings.

Spelmässigt kanske siffrorna inte speglade matchen. Däremot är VH cementerat i de problem man har varit fast i under stora delar av den här säsongen – oförmågan att göra mål, och de individuella misstagen i försvarsspelet.

Perioden till Vimmerby

Den första perioden gick klart till gästerna - en riktigt bra period av Vimmerby, om än mållös. Och med normal utdelning hade Vimmerby gjort ett par mål där.

En bra start av VH även i den andra perioden – de fem första minuterna åtminstone

Då kom nämligen Nybros ledningsmål efter en målvaktsretur. Därefter förändrades matchbilden totalt.

Urtypen för lag utan självförtroende

Vimmerby i underläge, mötte ett formstarkt och urstarkt lag, lyckades med allt annat än att spela enkelt, och energin från den första perioden var helt borta. Framför allt utgjorde lagets agerande urtypen för ett lag utan flyt och självförtroende.

Vimmerby svarade för individuella misstag som man inte såg under de första 25 minuterna, fastnade i egen zon och kändes darrigt.

Sex minuter senare efter ledningsmålet hittade Nybros vasse forward Viktor Lennartsson en lucka och skickade in 2-0 via ribban. Återigen föregicks målet av ett alldeles för enkelt individuellt misstag – pucktapp i egen zon.

Galna på domaren

Efter 14 minuter i den andra perioden var Nybro schyssta och bjussade tillbaka. Mattias Wigley snodde åt sig pucken i anfallszon och drog upp reduceringen i Robin Johanssons högra kryss.

Men Vimmerby var inte där defensivt i kväll. Med två minuter kvar av mittperioden var det ännu en gång dags för Viktor Lennartsson. Han fick återigen pucken i anfallszon, tog ett par skär in och drog in ännu ett handledsskott.

Efter målet var Vimmerbyspelarna och tränaren Philip Horsky milt sagt tokiga på domare Jim Bergqvist och hans linjedomare, som valde att släppa en icing-situation som föregick målet.

Usel inledning av tredje

Rullgardinen helt ner redan åtta sekunder in i tredje perioden då Alex Ek kom ren och satte 4-1.

Drygt två minuter senare skickade Fredrik Lindström en isare mot Tomas Rydén, som styrde ut pucken rakt till Kalle Hult, som satte 5-1 i öppet mål.

Resten av matchen blev en trivsam promenad i parken för Nybro, och matchen väldigt avslagen.

Sju omgångar återstår av grundserien och Vimmerby, på sin niondeplats, är nu åtta poäng från en plats i Allettan.