Semjonov i huvudroll när VH tog pliktskyldig seger

Roman Semjonov blev matchhjälte med tre mål när Vimmerby slog Hanhals. Foto: Ossian Mathiasson

Roman Semjonov är Vimmerbys bästa poänggörare. Hemma mot bottenkollegan Hanhals gjorde forwarden tre mål i 6–3-segern.

Vimmerby Hockey tog en pliktskyldig seger i aftonens bottenmöte med Hanhals. Forwarden Roman Semjonov, som har gjort åtta mål och lika många målgivande passningar på 16 matcher, spelade en nyckelroll med tre mål i 4–1-segern och spann vidare på sin fina poängsvit.

Hans första mål för kvällen betydde 2–1 mot slutet av första perioden och då tog Semjonov pucken i offensiv zon, åkte ett varv runt Hanhals-buren och la in pucken i tomt mål.

Det blev starten på en lyckad poängmässig kväll. Han fyllde sedan på med två snabba mål i andra perioden fram till 3–1 och 4–1 och blev tremålsskytt. Linus Ljung sköt sedan 5–1 efter ett långt anfall och faktum är att VH:s ledning borde ha varit mycket större med tanke på det stora spel- och chansövertaget mot ett tröttkört och blekt Hanhals.

Slarvig sista period av VH

Under hela säsongen har offensiven och målskyttet varit en akilleshäl för Vimmerby, som har haft svårt att förvalta sina lägen och vinna matcher. För en gångs skull producerade framåt även om laget missade solklara lägen när Hanhals bjöd på stora öppna ytor i egen zon.

Från i stort sett ingenstans reducerade Hanhals till 5–2 och Vimmerbys försök att städa av matchen slutade med att gästerna fick en biljett in i matchen på grund av felbeslut och slarv. Hanhals gjorde även 5–3 och tog ut målvakten som höll på att leda till ytterligare ett reduceringsmål. I stället satte Anton Carlsson 6–3 i öppen kasse.

VH har med fem omgångar kvar av grundserien åtta poäng upp till Halmstad på den femte och sista allettanplatsen. Det finns fortfarande en liten chans för VH att gå till allettan.

Fakta

Vimmerby–Hanhals 6–3 (2–1, 3–0, 1–2)

Första perioden: 1–0 (3.26) Niklas Salo (Herman Johansson), 1–1 (4.37) David Stenbacka, 2–1 (15.09) Roman Semjonov (Pierre Gustavsson)

Andra perioden: 3–1 (20.44) Roman Semjonov (Niklas Salo, Max Popovic) i spel fem mot fyra, 4–1 (22.56) Roman Semjonov (Anton Carlsson, Pierre Gustavsson), 5–1 (29.43) Linus Ljung (Jakob Karlsson)

Tredje perioden: 5–2 (46.28) Arvid Caderoth, 5–3 (50.52) Jonatan Lundin-Andersson, 6–3 (59.27) Anton Carlsson (Linus Ljung, Roman Semjonov) i öppen kasse.

Skott: 35–24 (12–4, 12–8, 11–12)

Utvisningar, Hanhals: 3x2 min