VH MISSAR ALLETTAN – TOG ÄNDÅ VIKTIG SEGER

Roman Semjonov gjorde tre av Vimmerbys fyra mål när Mörrum besegrades och laget missade allettan för första gången. Foto: Ossian Mathiasson

Nu är det definitivt klart att Vimmerby Hockey missar allettan för allra första gången. Det blev visserligen seger med 4–1 borta mot Mörrum och tre poäng som kan vara betydelsefulla för poängtilldelningen till fortsättningsserien.

Vimmerby Hockey hamnade i ett 0–1-underläge efter första perioden, kvitterade till 1–1 en bit in i andra perioden och fullbordade vändningen med tre mål i slutperioden borta mot Mörrum.

Återigen var det forwarden Roman Semjonov som levererade i offensiven genom att göra tre mål denna afton, nämligen 1–1, 1–3 och 1–4. Jesper Bärgård, extraforward i kvällens match, gjorde det viktiga 2–1-målet.

Missar allettan för första gången

Efter lördagens derbyförlust mot Tranås AIF var det med stor sannolikhet klart att Vimmerby skulle missa allettan och nu är det helt klart trots att VH gjorde sitt jobb och slog Mörrum. Halmstad slog topplaget Nybro Vikings med 5–3 och Vimmerby har därmed inte längre chansen att ta sig upp på den femte och sista allettanplatsen.

Kvällens seger kan ändå vara nog så viktig i slutändan då placeringen i grundserien avgör hur många poäng man tar med sig in i fortsättningsserien. Just nu ligger VH åtta, en poäng bakom Mörrum och fem poäng bakom Kalmar, som fortfarande har chansen att komma ifatt Halmstad och ta sista biljetten till allettan. Två omgångar återstår och VH möter Troja/Ljungby på söndag och Dalen på onsdag.

Mer från kvällens drabbning i Jössarinken kommer senare i kväll.

Mörrum–Vimmerby 1–4 (1–0, 0–1, 0–3)

Första perioden: 1–0 (12.32) Khalid Ibrahim (Tom Mäkitalo, Andreas Silverberg)

Andra perioden: 1–1 (25.47) Roman Semjonov (Herman Johansson)

Tredje perioden: 1–2 (51.22) Jesper Bärgård (Tobias Fridh, Christoffer Rasch), 1–3 (53.28) Roman Semjonov (Pierre Gustavsson, Anton Carlsson), 1–4 (56.00) Roman Semjonov (Anton Carlsson, Erik Gustafsson)

Skott: 24–24 (8–5, 8–12, 8–7)

Utvisningar, Mörrum: 4x2 min, VH: 6x2 min