KARLSSON RÄDDADE POÄNG FÖR VH MOT TOPPLAGET

Jakob Karlssons två mål räckte inte till seger för VH. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey tog en poäng borta mot serieledande Troja/Ljungby. Detta efter att VH gått från 2-0 till 2-2 i den tredje perioden genom dubbla mål av Jakob Karlsson.
Troja vann dock till slut på straffar och tog hand om bonuspoängen.

Den första perioden slutade mållöst mellan Troja/Ljungby och Vimmerby Hockey. Skottstatistiken 11-9 vittnar om att VH inte alls var underlägset i den första akten.

Större blev hemmadominansen i den andra perioden. Serieledande Troja sköt 15 skott mot VH:s fyra och vann perioden med 2-0. William Romfors gjorde 1-0 och Alexander Edström 2-0.

Svårt utgångsläge för Vimmerby? Definitivt. Men VH var hypereffektivt i powerplay i den tredje perioden och lyckades både reducera och kvittera i den spelformen. Lagkaptenen Jakob Karlsson gjorde först 2-1 efter knappt fem minuters spel och med knappt nio minuter kvar utjämnade Vimmerby till 2-2. Målskytt ännu en gång var Jakob Karlsson, blott hans andra och tredje för säsongen.

Förlängningen förblev mållös och matchen gick till straffar.

Straffläggningen blev utdragen, men Troja/Ljungby drog till slut det längsta strået. Victor Romfors blev hjälte för hemmalaget.