Annons:

VH-FORWARDEN PÅ VÄG BORT – LETAR NY KLUBB

Jesper Bärgård är på väg bort från Vimmerby Hockey och öppen med att han letar ny klubbadress. Foto: Ossian Mathiasson

VH-FORWARDEN PÅ VÄG BORT – LETAR NY KLUBB

Vimmerby Hockey ser ut att tappa ytterligare en spelare. Jesper Bärgård har för avsikt att lämna laget och letar ny klubb. 
– På grund av att jag inte har fått spela så mycket letar jag ny klubb, säger Jesper Bärgård.

Annons:

Vimmerby Hockey plockade in Jesper Bärgård, 26, från Hockeyettan-laget Enköpings SK inför årets säsong där han gjorde 27 poäng på 43 matcher. 

Det var en spelare som VH:s sportchef Morgan Persson trodde stenhårt på inför säsongen och Jesper Bärgård såg fram emot att spela i den södra Hockeyettan på nytt. 

Vimmerby missade allettan och Bärgård har svarat för åtta poäng på 21 matcher. Nu ser det ut som att han har gjort sin sista match i VH-dressen.

– Det är ingenting klart än men jag tittar mig omkring efter speltid när det har blivit som det har blivit, säger Jesper Bärgård och utvecklar sitt resonemang:

– Säsongen började jättebra med spel i förstafemman, powerplay och jag var assisterande kapten. Det är inte alla som får den chansen som ny i laget. Jag hade väl en poäng per match på de sju första matcherna. Sedan fick Peter (Nordström, tränare) gå och då blev allt upp och ner. Sedan dess har jag suttit på bänken mer eller mindre. Det är som det är, säger Bärgård. 

"Ingenting klart"

VH:s nygamle tränare Phil Horsky har i många matcher haft Bärgård som 13:e forward och det har gjort att han vill komma bort från klubben. 

Har du sagt något till VH-ledningen?

– Vi har en dialog där jag försöker kolla på situationen. 

Hur stor är chansen att du spelar med VH i fortsättningsserien?

– Den är nog inte så stor, nej. 

Vad är det för lag du tittar på?

– Det är min agent som sköter de bitarna, jag siktar på spel i allettan. Det är ganska nytt och vi har inte pratat så mycket om klubbar men jag är fortfarande med och spelar med VH. Jag fokuserar på VH tills det blir något annat. 

När säger du upp avtalet? 

– Det vet jag inte. Min agent för en dialog med ”Mogge” (Morgan Persson) och Thomas (Lindblom). Vi får se hur vi löser det. Det är ingenting klart. Jag är fortfarande med och spelar. 

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med sportchefen Morgan Persson, som inte har hört något om det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt