Annons:

VH:s målsättning klar – att vinna serien

Foto: Ossian Mathiasson

VH:s målsättning klar – att vinna serien

I morgon är det dags för Vimmerby Hockey att dra igång i Fortsättningsserien, och målsättningen är klar.
– Om vi inte hade målsättningen att vinna serien skulle vi inte heller behöva spela den, säger tränare Phil Horsky.

Annons:

I morgon, lördag, är det dags för Vimmerby Hockeys spelare att dra på sig matchdressen igen.

Det två veckor långa uppehållet mellan Hockeyettan och Fortsättningsserien, eller HockeyEttan Södra vår som den egentligen heter, är nu över.

VH inleder som trea 

Lagen i Fortsättningsserien har med sig poäng utifrån placering i grundserien, och på sin tredjeplats inleder VH med fyra poäng – två bakom serieledande Kalmar och en bakom lördagens motståndare Mörrum.

Det som nu väntar är 21 omgångar fram till 19 februari.

Vinnaren där kliver in i playoffspelet till den allsvenska kvalserien, sexan och sjuan får försöka klara sig kvar i Hockeyettan, medan säsongen är slut för lagen på placeringarna två till fem.

Målsättningen självklar

– Vår tydliga målsättning är självklart att vinna Fortsättningsserien. Det finns inget annat. Om vi inte hade den målsättningen skulle vi inte heller behöva spela den, säger tränaren Phil Horsky.

Och han tycker också att han har fog för att sticka ut hakan.

– Vi har haft en mix av tio väldigt bra träningsdagar och fyra dagar julledigt. Vi har haft möjlighet att repetera allt igen, vilket var viktigt för de nya killarna. Sedan tränade vi på torsdagen och fredagen, och det var två riktigt bra pass.

– Killarna visar mycket energi och glädje. De kommer till hallen med ett leende på läpparna, och det är något vi vill behålla. Den närmsta dryga månaden ska vi spela tolv matcher, och då måste vi ha en positiv attityd för att orka – inte bara kroppsspråk, utan också utförande, säger Phil Horsky.

"Mycket spännande kedja" 

Under uppehållet har Vimmerby Hockey fått in den kanadensiske murbräckan Kristoff Kontos. Både på träningar och i morgondagens bortamatch mot Mörrum har han som center parats ihop med kapten Jakob Karlsson och det finske yrvädret Niklas Salo på kanterna.

– En mycket spännande kedja som kommer ha mer driv på kassen och ta mer avslut. Kristoff har visat mycket pondus och erfarenhet. Man ser det på honom – han kan hockey och har en härligt utvecklad hockey-IQ. Han kommer bidra med mycket till laget, tror VH-tränaren.

Rydén tillbaka i målet

Till morgondagens match har också VH-fostrade J20-forwarden i HV71, Eddie Levin (22 poäng på 23 matcher), lånats in, liksom Malmö Redhawks J20-back Anton Hansson.

– De har tränat med oss, och båda är med i laguppställningen i morgon, säger Horsky, som berättar att laget åker till Mörrum med 13 forwardar och sju backar.

I målet är Tomas Rydén tillbaka efter ett flera veckor långt skadeuppehåll.

– Han har vilat gott, kört hårt med sin rehab och visat fin form på träningarna.

 Hur går dina tankar kring hemmalaget Mörrum?

 – Det är ett bra lag med spets, inget snack om nåt annat. Vi har visserligen vunnit båda matcherna i serien mot dem, men då ska man komma ihåg att bland annat rutinerade Marcus Paulsson (närmare 400 matcher i SHL) inte var med senast. Han är en spelare som bidrar med väldigt mycket, säger Phil Horsky.

– Men för oss gäller det att ha fokus på vårt eget. När vi spelar vårt spel kommer de ha problem.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt