Annons:

Taggad Rydén njuter av att vara tillbaka i spel

En spelsugen Tomas Rydén var tillbaka i VH-kassen efter sin skada när laget inledde Fortsättningsserien med seger borta mot Mörrum i lördags. I kväll väntar Tyringe hemma.
– Vi måste vara fullt påkopplade och inte tro att vi kan lattja hem matchen, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey inledde Hockeyettan Södra vår på bästa sätt i lördags. 2-1-segern borta mot Mörrum gör att VH direkt hakar på Kalmar i toppen.

Laget svarade för en stark insats. En av de allra bästa, och framför allt absolut mest spelsugen, var målvakten Tomas Rydén, som gjorde comeback efter en och en halv månads skadeuppehåll.

– Det har varit en tuff och tråkig tid. Man är ju inte här för att sitta på läktaren och vara skadad – så visst har det varit tufft mentalt.

Tackar läkarteamet 

Det var i matchen borta mot Nybro den 15 november som Rydén ådrog sig en ”underkroppsskada”

– Nu är den helt läkt och jag hade inga som helst känningar i matchen mot Mörrum. Det kändes jättebra, och jag får tacka läkarteamet runt klubben för allt hjälp, säger Rydén.

Kan man ta med sig något positiv från en sådan här tid?

– Ja, åtminstone kan man lära sig saker av det – att man måste ha tålamod och lyssna på kroppen. Jag försökte komma tillbaka alldeles för tidigt, och fick istället bakslag av det. Att läka skador måste få ta den tid det tar.

"Borde haft ledningen" 

I matchen mot Tyringe var Tomas Rydén en av Vimmerbys absolut bästa spelare, väl uppbackad av ett stabilt försvar.

– Det gick bra. Framför allt var det så otroligt roligt att spela igen, och en tajt och härlig match. Jag tycker att vi förde spelet ganska kraftigt i två perioder, och borde haft en ledning med några mål då. Samtidigt försvarade de sig bra.

– I den sista perioden började vi svikta lite och släppte in Mörrum i matchen, men så oerhört skönt att se Niklas Salo avgöra i slutet av matchen, säger VH-keepern.

Slipper rehab-ältandet 

I kväll är det hemmapremiär i Fortsättningsserien. Tyringe väntar för Vimmerby Hockey – en knepig match mot ett nederlagstippat motstånd, som åkte på storstryk (7-0) mot Kalmar i premiären.

– Vi förlorade mot dem borta i serien – det måste vi ha med oss. Det är hårt jobb som gäller. Vi måste vara fullt påkopplade och inte tro att vi kan lattja hem matchen.

Vad säger du om spelschemat i vårserien – 21 omgångar på mindre än två månader?

– Det är ju kul att spela match, och så får man lite av slutspelskänsla direkt. Jag har ju dessutom varit ifrån så länge, så det är skönt att komma in i rutinerna igen. Det är kul att hänga med grabbarna i omklädningsrummet och tjata hockey igen, istället för att älta rehabsnack, säger Tomas Rydén och skrattar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt