Annons:

Horsky efter ny trepoängare:

VH fick jubla sex gånger om i hemmamatchen mot Hanhals. Foto: Micael Rundberg

Horsky efter ny trepoängare: "Boxplay var riktigt bra"

Vimmerby Hockey fortsätter att få med sig segrar och poäng i fortsättningsserien. 6-2 mot Hanhals ger VH utökad serieledning.
– Det är många matcher kvar, säger Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey var klart bättre än Hanhals och vann komfortabelt med 6-2, men tränaren Phil Horsky ville inte kalla det för en komfortabel seger.

– Inte alls. Matcherna mot Hanhals är alltid svåra. Det är ett snabbt och skickligt lag, men de är väldigt ostrukturerade. De chansar hela tiden, det är svårt. Vi visste att det skulle bli en tuff match efter en stor vinst för oss och möta ett på papperet mindre bra lag. Men Hanhals är bra, det är ett bra hockeylag skicklighetsmässigt, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Efter en mycket stark inledning kunde Vimmerby göra 1-0 efter drygt fem minuter. Anton Carlsson styrde in 1-0 vackert efter en finfin passning av Roman Semjonov. VH höll kommandot perioden ut, men lyckades inte utöka sin ledning.

I den andra, som blev sönderryckt av utvisningar, fick Hanhals en kanonstart. Fredrik Johansson kvitterade till 1-1 i spel fem mot fyra. Likaläget stod sig bara några minuter. Anton Carlsson gjorde både sitt och lagets andra mål i matchen.  Två minuter senare kom också 3-1. Christoffer Rasch dundrade in det tredje hemmamålet i numerärt överläge framspelad av Jakob Karlsson. Kort därpå klarade Vimmerby av ett tre mot fem-läge i över en minut. Ett par minuter senare sköt Oskar Carlsson 4-1 till ett klart bättre hemmalag. 

VH åkte på en mängd utvisningar i mellanakten, något Phil Horsky hade svårt att förstå.

– Vi gör det jättebra, men får konstiga utvisningar. Vi är i fair play-toppen hela tiden men får billiga utvisningar mot oss. Det blir tufft att spela, men vi gjorde det riktigt bra i boxplay. 

"Osjälvisk i allt han gör"

VH fick tryck på Hanhals under långa stunder i matchen och gästerna från Kungsbacka gick på knäna. 

– De har problem i försvarsspelet och då blir det viktigt att hålla pucken i anfallszon, så man får ännu mer press på dem. De får svårt att byta rätt och vi bytte mycket rätt. De blev tröttare och tröttare, men de är farliga för de tjuvar och sticker hela tiden, så man måste hålla fokus. Vi gör det jättebra och det var kul att grabbarna fick utdelning offensivt. 

Efter 6-2-segern har VH fyra raka segrar i fortsättningsserien. Kalmar föll hemma mot Dalen, vilket ger VH ett fyrapoängsförsprång. Men något ryck vill tränarduon inte kalla det.

– Vi har inget grepp över huvud taget. Det är 14 matcher kvar, säger Mattias Lindén.

– Vi är nöjda med hur det ser ut och tänker inte på de andra lagen. Vi ska jobba ännu hårdare över hela banan.

Anton Carlsson, Kristoff Kontos, försvaret och Tomas Rydén berömdes. Även Pierre Gustavsson.

– Kontos är väldigt stabil. Pierre får inte den cred han förtjänar. Han är osjälvisk i allt han gör och byter alltid i offensiv zon.

Fakta

VH:s poäng: Anton Carlsson (2+2), Pierre Gustavsson (1+3), Christoffer Rasch (1+2), Jakob Karlsson (1+1), , Oskar Carlsson (1+0), Roman Semjonov (0+2), Oliver Kempainen (0+1), Mattias Wigley (0+1)

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt