Annons:

Tuff bortamatch väntar VH:

Phil Horsky vill se ett förberett Vimmerby borta mot Dalen. Foto: Arkivbild

Tuff bortamatch väntar VH: "Är du nöjd har du problem"

Vimmerby Hockey har fått en pangstart på fortsättningsserien. Nu väntar jagande HC Dalen på bortais.
– Det är alltid en tuff motståndare, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey kommer från en klar 6-2-seger mot Hanhals på hemmaplan. HC Dalen å sin sida bortabesegrade Kalmar HC i den senaste omgången och är ett av lagen som jagar VH i kampen om en playoffplats. 

– Dalen är en tuff motståndare, det har alltid varit en tuff motståndare. Det är ett bra och rutinerat lag som har underpresterat lite. Det är aldrig några lätta matcher mot dem. Vi respekterar dem och vet att de är farliga, säger Phil Horsky.

Hur är Dalen jämfört med Kalmar?

– De är lite mer strukturerade än Kalmar. Dalen spelar lite mer avvaktande och har kanske inte lika mycket fart som Kalmar, men de spelar med en bra blandning tycker jag.

"Då har du problem"

Trots fyra raka segrar och serieledning finns det mer att hämta för VH, anser Horsky.

– Jag tycker att vi har spelat bra, men det finns en växel till. Både anfalls- och försvarsspelet har sett bra ut en längre tid och även om vi tänker serieövergripande, alltså före jul. December var också bra. Vi är mycket farligare offensivt och går mer på kassen. Jag tycker att vi har byggt på vårt spel varje match och varje vecka, men vi behöver lägga i en växel till. Vi är inte nöjda. Är du nöjd har du problem. Vill du vinna någonting måste du ta segrar på bortaplan också. 

Vad ser du för nycklar i den här matchen?

– Det är som vanligt, det handlar om förberedelserna och att vara redo. Vi måste prestera borta och förbereda oss på rätt sätt som vi gjorde inför Mörrum. Gör vi det har vi en bra chans. Första perioden, och första tio i den, blir nyckeln. Då måste vi vara på banan och sedan måste vi spela med samma struktur som på hemmaplan.

VH kommer med samma lag som besegrade Hanhals i söndags. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt