Annons:

Horsky belåten efter storsegern:

Phil Horsky var belåten efter Vimmerbys storseger. Foto: Arkivbild

Horsky belåten efter storsegern: "Tycker om processen just nu"

Vimmerby Hockey öser på i fortsättningsserien. Borta mot HC Dalen kom femte raka segern.
– Jag tycker om processen just nu, säger VH-coachen Phil Horsky efter 4-0-vinsten.

Annons:

En mållös och intetsägande förstaperiod handlade mycket om defensiven för Vimmerby Hockey. Phil Horsky var inte helt nöjd med vad han fick se.

– Ska man vara petig är inte starten bra. De hade inga stora chanser, men vi slarvade lite grann tycker jag. Man får inte glömma att vi spelar borta heller och Dalen kommer från en stor vinst borta mot Kalmar. Vi visste att de var en viktig match för dem och att de skulle komma hårt, men vi var lite för avvaktande i förstaperioden. Det var destruktiv hockey från båda lagen och det hände ingenting, säger Phil Horsky.

I den andra akten blev det skillnad.

– Jag tycker att vi hämtade oss starkt och det såg väldigt bra ut i den andra perioden.

Kontos målskytt

VH tog ledningen genom Kristoff Kontos, fint framspelad av Niklas Salo, tidigt i period nummer två. Särskilt nära 1-1 var det aldrig. 

– Vi försvarade oss bra. De fick sällan ta skott i den farliga sektorn, utan oftast var de utanför. Vi var väldigt starka på insida och de stora chanserna de fick var när vi slarvade en till två gånger i mittzon. Annars såg det väldigt stabilt ut.

VH var också väldigt bra i boxplay matchen igenom.

– Det var väldigt bra. Vi har ändrat filosofi lite grann och de som spelar gör det väldigt bra, kommer in och avlastar de som spelar mer. Killar som Fridh (Tobias), Oscar (Gustavsson) och Rygaard (Nils) gör det riktigt bra, backarna likaså. Det här växelspelet mellan aggressivitet och passivitet fungerade bra. Det var ett bra scoutjobb och bra utfört på isen.

"En påse vi bygger på"

I den tredje hade VH jättegod kontroll på matchen och kunde göra ytterligare tre mål och ordna en kassaskåpssäker 4-0-seger.

– Vi spelar stabilt i ledning och släpper inte till mycket. Vi spelar också mycket bredare i anfallszon och har bättre sikt framför kassen och får utdelning i PP. Det är kul att se grabbarna jobba så hårt för varandra, för våra mål och att vi får utdelning.

Hur nöjd är du med hur fortsättningsserien har sett ut?

– Det är som en påse vi försöker bygga på och bygga på. Man får aldrig vara nöjd, det handlar om att fortsätta bygga och älska processen och vara hungriga hela tiden. Det finns ingen slutbild eller slutscenario, utan vi ska bygga på och få det att se bättre ut varje match. Vi kan ännu bättre, men processen just nu tycker jag om. 

"Bryr mig inte"

Vimmerby har nu skaffat ett klart grepp om playoffplatsen. Men det är inget Horsky vill kännas vid.

– Jag bryr mig inte om tabellen. Jag fokuserar på nästa match och ska se till att vi är hungriga. Vi vill inte koppla av eller slappna av någonting. Vi har mycket mer att ge. Vi är inte nöjda och vi kan spela ännu bättre. Vi tar det match för match. Jag tittar aldrig på tabellen utan det är processorienterat. Varje spelare och varje kedja ska förbättras och då blir laget i slutändan mycket bättre.

Horsky ville ge många spelare beröm för insatsen. 

– Oscar Gustavsson var grymt bra, Popovic (Maximilian) var bra och hela "Jagge"-kedjan gör det bra, det var en bra energikedja och "Jagges" positionsspel var bra i dag. Många backar gör det bra också, Herman (Johansson) och Pelle (Ström) gör det riktigt bra. Killarna jobbar hårt, de jobbar riktigt bra och har mycket energi. Många tog det tysta skitjobbet och får beröm av mig och laget.

Notabelt är förstås att Tomas Rydén räddade 23 av 23 hemmaskott.

Fakta

Poäng VH: Kristoff Kontos (1+1), Niklas Salo (1+1), Christoffer Rasch (1+0), Mathias Wigley (1+0), Pelle Ström (0+1), Jakob Karlsson (0+1), Pierre Gustavsson (0+1), Linus Ljung (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt