SJUNDE RAKA SEGERN EFTER VIMMERBYS CHOCKSTART

Sjunde raka segerjublet för Vimmerby Hockey. Foto: Simon Henriksson

Mörrum var i Vimmerby för att jämna ut fortsättningsserien. Efter 20 minuter stod det 5-0. Vimmerby Hockey gav inte gästerna någonting – och vann med klara 6-0.

Roman Semjonov angav tonen direkt. Efter drygt två minuter överlistade han ex-Vimmerbykeepern Jonathan Stålberg med ett kanonskott: 1-0.

VH dominerade sedan stort och 2-0 kom efter knappt halva perioden. Christoffer Rasch pangade in ett slagskott som var otagbart för Stålberg.

Hemmadominansen fortsatte och när Mörrums Adam Ingvarsson visades ut kom även 3-0. Mathias Wigley gjorde tigrarnas tredje mål.

Nog där? Nej. Drygt en minut senare sköt Herman Johansson 4-0 och ytterligare någon minut senare gjorde Wigley sitt andra för dagen och VH:s femte.

Mörrums rutinerade Marcus Paulsson tyckte det räckte och drog på sig tio minuter för osportsligt uppträdande och matchstraff för att han inte slutade härja i samma situation.

VH:s fem mot tre-spel i två minuter, då Paulssons ilska föregicks av en annan utvisning, blev dock resultatlöst. 19-4 i skott och 5-0 i mål speglade perioden väl. Vimmerby var totalt överlägset och Mörrum hade ofantliga problem i egen zon.

Dominansen avtog

Vimmerbys totala dominans kom av sig något i den andra perioden. VH var fortsatt det bättre laget, men inte på samma sätt som i den första. Mörrum skapade några fina lägen att reducera, men Tomas Rydén stod konsekvent i vägen.

Hemmalaget drabbades av två utvisningar under mellanakten. Båda de numerära underlägen VH åkte på städades av väldigt enkelt.

Skotten i den andra perioden blev 9-7.

Flera boxplay

Den sista perioden var det fortsatt Vimmerby som förde spelet. Hemmalaget åkte dock ut en rad gånger, men trots flera powerplay för gästerna var Tomas Rydén omutlig. Vimmerbys spel i boxplay var urstarkt.

I slutet skulle också 6-0 komma för VH. Edwin Johansson hittade nätet och fastställde slutresultatet. Mer om matchen senare.

Poäng VH: Mathias Wigley (2+0), Herman Johansson (1+1), Roman Semjonov (1+0), Christoffer Rasch (1+0), Edwin Johansson (1+0), Kristoff Kontos (0+2), Niklas Salo (0+2), Oskar Carlsson (0+2), Jakob Karlsson (0+1), Pelle Ström (0+1), Oscar Gustavsson (0+1), Anton Carlsson (0+1).