Annons:

Stora pengar på spel när VH arrangerar enkronasmatch

Storpublik väntas till Vimmerby ishall på fredag kväll då Vimmerby Hockey arrangerar enkronasmatch. Samtidigt är det också stora pengar på spel för föreningen. Foto: Arkivbild

Stora pengar på spel när VH arrangerar enkronasmatch

Uppemot en halv miljon kronor in på kontot på en kväll. Det kan Vimmerby Hockey komma att räkna in efter fredagens enkronasmatch.
– Det är vår största enskilda inkomstkälla, säger klubbens vice ordförande Anders Kostenius.

Annons:

En gång per säsong bjuder Vimmerby Hockeys sponsorer publiken på fri entré. I morgon, fredag, är det dags igen då serieledande Vimmerby tar emot HC Dalen.

Och ”som vanligt” handlar det om stora pengar som står på spel för klubben.

Siktet är inställt på att få ihop 250 enkronor av sponsorerna – så att varje person som går in i hallen då ”blir värd” 250 kronor.
– Vi börjar närma oss det. Försäljningen av enkronor brukar ha som bäst fart de sista dagarna, så jag tror att vi kommer nå dit, säger Vimmerby hockeys vice ordförande Anders Kostenius.

Största enskilda inkomstkällan 

De senaste säsongerna har publiksiffran på enkronasmatcherna legat på minst 1 500 personer. Om den landar i det häradet i morgon också, handlar det om närmare en halv miljon kronor in på Vimmerby Hockeys konto (all sidoförsäljning inkluderad).

– Enkronasmatchen är vår enskilt största inkomstkälla under säsongen. Efter våra sponsorintäkter är ”enkronan” det viktigaste för oss ur ett ekonomiskt perspektiv, berättar Anders Kostenius som är vice ordförande i Vimmerby Hockey.

Flera sidoarrangemang

–  Numer budgeterar vi med en ganska bra intäkt på enkronasmatchen, men man kan aldrig vara säker på hur mycket folk det kommer. Det beror på många aspekter, såsom hur laget har gått i serien samt motstånd, men vi gör vad vi kan för att locka dit folk.

– Vi försöker göra matchen till en happening, där det kommer bli en hel del sidoarrangemang. Bland annat spelar Tre Kronors Hockeyskola i en av pauserna, och i puben blir det någon form av underhållning, berättar Anders Kostenius.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt