Annons:

Storpublik väntas när VH jagar elfte triumfen:

Tomas Rydén visar toppform och får fortsatt förtroende i Vimmerbys mål mot Dalen. Foto: Ossian Mathiasson

Storpublik väntas när VH jagar elfte triumfen: "Alla spelar för varandra"

Vimmerby Hockey stormar mot playoff-spel efter fortsättningsseriens slut. Den vackra sviten med tio raka segrar kan förlängas i kvällens enkronasmatch mot HC Dalen. 
– Vi kollar på vad vi gör och vad vi kan göra bättre, inget annat, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Det återstår åtta omgångar av Hockeyettans fortsättningsserie och Vimmerby Hockey sitter i en guldsits när det finns 24 poäng kvar att spela om. 

Med tio raka segrar och 39–13 i målskillnad toppar VH serien på 34 poäng och ligger 13 poäng före andraplacerade Kalmar HC, som förlorade onsdagens bortamatch mot HC Dalen med 1–4. 

– Att titta på tabellen hjälper mig inte i mitt arbete.  Jag kollar på de andra matcherna men bara på hur de spelar. Det finns alltid något att förbättra och man får inte bli bekväm. Jag är imponerad över hur hungriga grabbarna är och vill vinna varje byte. Vi kollar på vad vi gör och vad vi kan göra bättre, säger Phil Horsky. 

En gång per säsong bjuder VH:s sponsorer publiken på fri entré och i kväll kostar det ingenting att se serieledaren möta HC Dalen från Norrahammar. 

– Det är precis som vanligt en viktig match. Dalen kommer från en stor vinst mot Kalmar. De måste förmodligen vinna för att ha chansen på förstaplatsen. De kommer vara på tårna, desperata och sätta press från första stund. Det blir en rolig kväll med mycket publik samtidigt som det är en utmaning, säger Phil Horsky. 

"Laget som gör det"

Vimmerby tog en rättvis seger i onsdagens match mot Hanhals där de vände 0–2 efter drygt tre minuter till 5–2 och plockade tionde raka segern. 

– Vi har haft ett bra snack i gruppen, har ett stort självförtroende och är redo för en riktig kamp. Vi tar ingenting för givet. Vi är hungriga så det är bara att köra och bygga vidare på det vi har gjort hittills, säger Horsky. 

Vad är din förklaring till att ni har vunnit tio raka matcher?

– Det är laget som gör det, inget annat. Laginsatserna har varit mycket bra och grabbarna accepterar sina roller, tar skitjobbet och har en tydlig kravbild. Det finns tydliga ramar med vad som funkar och vad som inte funkar. Grabbarna ställer krav på varandra. Det är kul att se att de spelar för varandra och vi är ett lag.

Rydén fortsätter i målet

Vimmerby har samtliga spelare tillgängliga i kvällens match och ställer upp på samma sätt som i Kungsbacka med Tomas Rydén mellan stolparna på nytt. 

– Alla spelare är tillgängliga och taggade. Vi kör vidare på samma sätt och gör inga förändringar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt