Annons:

Horsky efter förlusten:

Phil Horsky tyckte att det var en bra prestation borta mot Borås. Foto: Arkivbild

Horsky efter förlusten: "En bra prestation, men mycket gick emot oss"

Förlust mot HC Dalen. Förlust mot Borås HC. Plötsligt har Vimmerby Hockey två raka förluster i fortsättningsserien.
– Jag tycker att det var en bra prestation, men det var mycket som gick emot oss, säger tränaren Phil Horsky efter 4-2-förlusten.

Annons:

Nästjumbon Borås HC ställde till problem för Vimmerby även i Vimmerby ishall tidigare under fortsättningsserien. Då kom Vimmerby undan med tre poäng med blotta förskräckelsen.

Borta mot ett poängtörstande Borås gick det inte vägen.

Borås vände underläge två gånger om och vann med 4-2. 

– Jag tycker att vi kom ut bra, hade bra inställning och attityd som matchplanen. Första var riktigt bra, men andra perioden var sådär. Det blev mycket utvisningar och deras 2-2-mål, det var en två mot två-situation, men ett bra skott. Andra perioden blir som den blir, de satte press på oss och vi var för heta i anfallszon. Vi tryckte och tryckte, men de kontrade på oss, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Han tyckte att hans lag skapade bra med chanser.

– Vi hade många målchanser, jobbade bra i anfallszon, men fick inte in pucken. Vi är medvetna om att vi måste utnyttja våra chanser. Det är klassiskt att när man har svårt att utnyttja sina chanser blir det så här. Vi ville kanske för mycket och hade inte tillräckligt stort tålamod men jag tycker om inställningen. 

"Förstärker situationer"

Phil Horsky var uppenbart missnöjd med domarinsatsen. Vimmerby fick fem tvåminutersutvisningar och Borås endast en. 

– Vi fick konstiga utvisningar mot oss och det tog mycket energi. Det blev jobbigt. Vi hade svårt med domarna hela tiden, men det måste man hantera bättre än vi gjorde. Det är som det är, det var en tuff match, Borås försvarade sig bra, spelade desperat. Men jag såg många bra saker i vårt spel och vi tar med oss de bra sakerna. 

När Vimmerby skulle få sitt enda powerplay i matchen tog det bara två sekunder innan Niklas Salo visades ut.

– Jag tyckte att de förstärkte. Jag tror att det är en diving, men det är skitsamma. Det spelar ingen roll nu. Vi ska inte fokusera på domaren utan måste hantera en sån situation också. Vi visste att det här skulle bli en tuff match för Borås har inget att förlora. De spelar desperat, förstärker situationer och då kan allt hända. 

"Tittar på vad vi gör"

Efter förlusten är Vimmerby sju poäng före Kalmar. Ett läge Vimmerby säkert hade tagit inför fortsättningsserien, men det är ändå en oroväckande trend för laget. 

– Vi har vetat att det kommer bli ett race till slutet och det spelar ingen roll för mig. Jag tittar på vad vi gör. Punkt slut. Vi försöker förbättra oss till varje match och vi gjorde många bra saker. Spelmässigt ser det bra ut och jag måste titta på annat än tabellsituationen. Jag har fokus på prestationen och det var en bra prestation. 

Nu väntar en veckas uppehåll innan Mörrum står för motståndet på bortais.

– Vi ska träna i morgon, analysera matchen och ha ett bra pass. Sedan ska grabbarna få ledigt över hela helgen. Det är de värda. Vi tog ändå åtta av tio vinster i januari och det har varit en jättebra månad. Det får man inte glömma. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt