Annons:

Känd hockeyprofil från länet död – blev 50 år gammal

Ishockeyspelaren Mikael von der Geest avled i helgen. Han blev 50 år gammal. Foto: Pixabay

Känd hockeyprofil från länet död – blev 50 år gammal

Västervikssonen Mikael von det Geest var en stor hockeyprofil i både Västervik och Oskarshamn under främst 90-talet. I helgen avled han bara 50 år gammal.

Annons:

von der Geest är en av de bästa spelarna som Västervik fått fram och han gjorde bland annat tre säsonger med Linköping i SHL i början av 2000-talet. Han var nyckelspelare i både Västerviks IK och IK Oskarshamn under många säsonger. Övriga klubbar som han representerade under karriären är Team Boro, Mörrum och IK Pantern.

Barometern var först med att berätta om dödsfallet. Till Expressen berättar Marcus von der Geest att hans pappa tog sitt liv i helgen.

– Pappa dog natten mellan lördag och söndag och det är djupt tragiskt. Han valde att avsluta sitt liv på egen hand. Det är verkligen djupt tragiskt att det skulle bli så, men det var så det var, säger han.

Hyllas på fredag

Västerviks IK kommer att hylla von der Geest i matchen mot Karlskoga på fredag.

– Självklart kommer vi att göra det. Han var en ur-VIK:are som fick sin fostran här. Han är en av de största talangerna vi har haft, om inte den största. Givetvis kommer vi att hedra Mikaels minne, säger klubbens Magnus Nilsson till Västerviks-Tidningen.

Våra tankar går till de anhöriga. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt