Kvalklart VH gjorde vad som krävdes

Vimmerby Hockeys back Pelle Ström var nöjd efter kvällens seger.

Det var två lag som inte hade något att spela för. HC Dalen kan varken kvala uppåt eller nedåt. Vimmerby Hockey blev klart för kval uppåt i onsdags. Det syntes i stora delar av matchen, som hemmalaget VH vann med 5-2 utan att förta sig.
- Åker vi skridskor och visar oss är vi ett jättebra hockeylag, det vet vi om, säger Pelle Ström efter segern.

Inledningsvis syntes det att det var två lag utan egentlig motivation på isen. Det var icingpuckar och slarvigt spel, men hemmalaget var bättre.

Det dröjde dock elva minuter innan VH satte matchens första mål, men det blev en rejäl islossning.

Snabb trippel

11.03: 1-0 genom Niklas Salo, som styrde upp pucken i krysset, framspelad av Kristoff Kontos och Christoffer Rasch.

13.32: 2-0 när Anton Carlsson lyfte upp en backhand i nättaket bakom David Elmgren. Assist till Rasch och Roman Semjonovs.

16.30: 3-0 av Roman Semjonovs som tryckte in en retur efter avslut från Anton Carlsson, assist även till Linus Ljung.

"Spelar ut och hittar varandra"

Inledningen av andra perioden var Dalen lite piggare och hade en puck inne bakom Oscar Walldén, men det dömdes korrekt bort på grund av nick. Fem minuter senare kom ändå en reducering efter en fin passning till Linus Tjulander som avslutade snyggt.

Målet till trots så var det VH som var bättre och kunde även sätta 4-1 i numerärt överläge efter halva perioden. Mattias Wigley tryckte in en retur efter massiv VH-press i en och en halv minut.

- Vi spelar bra. Spelar ut och hittar varandra. Vi har bra lösnignar i egen zon och är kreativa i anfallszonen, det är såhär vi ska spela, säger Pelle Ström.

"Ingen toppenmotståndare"

- Det var ingen toppenmotståndare, det är sjukt att vi kunde förlora mot dem i enkronasmatchen, säger Ström, om kvällens motstånd.
Tidigt i slutperioden reducerade förre VH-spelaren Oscar Josefsson till 4-2 efter en spelvändning. Matchens sista mål gjorde isens lille gigant Niklas Salo. Jakob Karlsson serverade Salo en fin passning och finnen nöp direkt och det var 5-2 med sju minuter kvar.
VH spelade av matchen och nu återstår en match, på onsdag, innan kvalspelet drar igång.

"Har ingen aning"

- Jag har inte en aning om vilka vi kan möta ens, säger Ström med ett leende.

- Det gäller att vi spelar såhär varje match och att vi inte har någon respekt för lagen som sägs vara bättre, utan vi spelar vårt spel. Defensivt var det väl inte jättebra, men det har vi ju, det blir så en sån här match när vi får 3-0 i första. Sedan städar vi upp det i tredje igen, säger Ström vidare.

Bäst i Vimmerby var Niklas Salo, som gång på gång ställde till bekymmer för Dalenspelarna med sin kvicka kreativitet.