Annons:

Horsky om att det blir KRIF:

Phil Horsky säger att han går in med ett leende till mötet med Kallinge/Ronneby. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky om att det blir KRIF: "Går in med ett leende"

Som femma blev Vimmerby Hockey valt till playoff 1. Kallinge/Ronneby blir motståndet i den första slutspelsomgången. – Vi går in med ett leende, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Att Kallinge/Ronneby skulle välja Vimmerby Hockey – om ingen annan gjort det tidigare – var ingen dunderskräll. KRIF kunde ha valt Visby/Roma och Piteå, men valet föll på Vimmerby. Mycket på grund av ekonomi, fastslog sportchefen Tobias Karlsson i livesändningen från valproceduren.

– Det känns kul. En bra utmaning. Som jag har sagt tidigare har vi inget att förlora. De valde oss på grund av att de inte har några pengar att åka norrut, men de respekterar oss och pressen är på dem. Det är ett skickligt lag och deras styrka är offensiven. De har ett bra powerplay med spelare som Heiver (Alexander) och Magnusson (Sebastian). De är väldigt farliga, säger VH-tränaren Phil Horsky.

"Respekterar oss"

Innan Horsky tog över Vimmerby igen föll VH på hemmaplan med 7-2 mot KRIF. Bortamötet i grundserien, i slutet av november, vanns av Vimmerby på straffar.

– Vi lyckades vinna där när jag coachade laget. De gjorde en jättebra grundserie, men det har gått mindre bra för dem i Allettan. De är ändå favoriter, de har satsat och chansat. Men när vi spelar som vi spelat mot Kalmar hemma och borta, som mot Mörrum och Dalen, då har vi en bra chans. Vi går in med ett leende och njuter av det här. 

Trodde du att det skulle bli Kallinge/Ronneby som skulle välja er?

– Jag antog att inte Troja eller Nybro skulle välja oss. Det är en liten bekräftelse att de respekterar oss. 

"Ingen större skillnad"

Experten Mikael Mjörnberg tror att Vimmerby tar det här i två raka matcher.

– Jaså, sa han det? Jag har ingen aning om det blir två eller tre matcher, det spelar ingen roll. Men jag tror absolut att vi vinner den här serien. Jag vet vad som finns i killarna. Du får ingen prognos av mig, men jag tror att vi vinner, säger Horsky.

Nu väntar ett återhämtningspass för VH-spelarna med lite tekniska detaljer innan det blir två lediga dagar.

– Sedan kör vi igång med ett "playoffkickoffmeeting" på söndag. Grabbarna får en större scoutingrapport, mer video och jag ska analysera motståndarna noggrant. De som känner mig vet att jag analyserar motståndarna oavsett, men nu kanske jag kollar lite extra på special teams och ser en match till. Men det blir ingen större skillnad i hur jag förbereder oss.

Oavsett vad som händer mot KRIF tycker VH-tränaren att hans lag gjort en fin resa. 

– Det var sant när jag sa att det var slutspelsmatch i grundserien. Det finns ingen skillnad för mig. Jag ska förbereda grabbarna mentalt, men vi ska också njuta av det här. Vi har jobbat stenhårt, men vi är inte nöjda. Vi är hungriga. Kallinge kan inte slappna av, de måste vinna, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt