Annons:

Phil Horsky var stolt över sina spelare efter avancemanget. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky efter avancemanget: "Så glad för föreningen"

Spelarna firade för fullt ute på isen. Då satt Phil Horsky redan i bussen – redo att se matchen på video.
– Vilken helg för Vimmerby Hockey, för spelarna, för fansen. Jag är så glad för föreningen, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey var piskat att ta två matcher på bortaplan för att slå ut Kallinge/Ronneby. Efter 4-2 i går och 4-0 i dag lyckades man med det.

Nu väntar playoff 2 för VH efter den mäktiga vändningen.

– Det finns inte många lag som kan göra detta efter en så tuff förlust i första matchen. Vi återhämtade oss, vi visade vilja, attityd och karaktär. Vi har gjort en bra utveckling spelmässigt och jag tycker att vi har varit det bättre laget i alla tre matcherna, säger Phil Horsky och hyllar både spelarna och fansen:

– Vilken helg för Vimmerby Hockey, för spelarna, för fansen. Jag är så glad för föreningen. 

"Titta på hur de spelar"

Lördagens tredje avgörande match mellan lagen var en styrkedemonstration från Vimmerbys sida. Kallinge hade, särskilt i början av andra perioden, sekvenser i matchen, men det var definitivt VH:s match. 

– Det var fem-åtta minuter i andra bara, men sedan fick vi målen där. Min känsla var att de inte hade någonting. Vi har fyra kedjor, det är powerhockey, det var så kul att se. Jag är så stolt över grabbarna. 

Vad är det som gör att ni vänder på matchserien?

– Det är attityden i gruppen, det är såna vinnarskallar. Det är atmosfären i omklädningsrummet, man vill vinna till varje pris. När det är kniven mot strupen är de som bäst. Kolla bara på "Jagge" (Jakob Karlsson) och hur han spelar såna här matcher. Kolla på Pierre (Gustavsson), kolla på Wigley (Mattias) och Roman (Semjonov). Jämför det med grundserien. Det är slutspel och de är helt andra spelare nu. Det är en annan typ av hockey nu, det är slutspelshockey. 

"Någon måste"

Phil Horsky kallar det för en mental seger. 

– Det är första gången Kallinge är i en sån här situation. Vi har varit i situationer där vi måste vinna flera gånger. Vi är hårdare mentalt. 

Tror du att någon vill välja er nu?

– Någon måste, men jag har ingen aning. Det spelar ingen roll för mig. Oavsett vad tycker jag det är en fördel att spela hemma/borta. För mig spelar det ingen roll vilka vi får möta, vi kan spela ännu bättre än så här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt