Annons:

Jesper sponsrar VH-fansens resa med femsiffrigt belopp

Bowlingstjärnan Jesper Svensson sponsrar Vimmerby Hockeys supporterresa till Hudiksvall på fredag med ett femsiffrigt belopp. Foto: PBA

Jesper sponsrar VH-fansens resa med femsiffrigt belopp

En av världens bästa bowlare, Jesper Svensson, är tillika ett av Vimmerby Hockeys största fans. Nu går han in med 10 000 kronor som sponsring till VH-supportrarnas bussresa till Hudiksvall.
– Hoppas att många fans kan hänga med på vad som förhoppningsvis blir en historisk helg för VH, säger han.

Annons:

Häromdagen vann Vimmerby-bowlaren Jesper Svensson sin tionde PBA-titel i bowling. Blott 25 år gammal är han därmed kvalificerad för att bli invald i den amerikanske proffstourens Hall of fame.

Men Jesper är inte bara en av världens bästa bowlare, han är också ett av Vimmerby Hockeys största fans.

Direkt efter gårdagens segermatch för VH mot Hudiksvall i playoff 3 till den allsvenska kvalserien, skickade Jesper ett meddelande till arrangörerna av supporterresan till fredagens (och eventuell lördagens) bortamatch att han går in och sponsrar busskostnaden med 10 000 kronor.

"Vimmerbyhjärtat som talar"

– Det stämmer. Det är mest Vimmerbyhjärtat som talar och jag känner att hela staden har slutit upp bakom den hockeyresa VH har gjort, vilket är fantastiskt häftigt.

– Om jag kan hjälpa till att stötta föreningen och dess supportrar så känns det oerhört bra.

Jesper spelade själv hockey som grabb hemma i Vimmerby, och vet hur många eldsjälar och supportrar som finns runt föreningen. Att föreningen verkar må gott tycker han visar sig i matcherna.

– Nu hoppas jag att många fans lyckas komma loss från sina åtaganden och kan hänga med på vad som förhoppningsvis blir en historisk helg för VH. Jag är själv faktiskt ledig från spel på fredag så jag kommer se matchen från USA.

"Känns givet att hjälpa till"

Jesper är ytterst noga med att betona att hans sponsring av supporterbussen inte handlar om att lyfta fram sig själv.

– Nej, verkligen inte, så får det absolut inte uppfattas. Jag tycker bara att det är så fantastiskt roligt att det går bra för laget, och deras tacksamhet gentemot supportrarna går inte missa. Jag är ett stort VH-fan sedan barnsben, därför känns det givet att hjälpa till för att ge fler fans chansen att uppleva historia från första parkett.

Nåt du vill säga till laget?

– Ja, självklart vill jag hälsa grabbarna stort lycka till. Och jag hoppas på en häftig resa för fansen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt