Annons:

OKLART VAD SOM HÄNDER MED VH-MATCHEN – KAN BLI TOMMA LÄKTARE

Det är oklart hur det blir med Hudiksvall mot Vimmerby på fredag. Foto: Ossian Mathiasson

OKLART VAD SOM HÄNDER MED VH-MATCHEN – KAN BLI TOMMA LÄKTARE

Det är mycket oklart vad som händer med det andra mötet mellan Hudiksvalls HC och Vimmerby Hockey. Detta på grund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer på grund av covid-19.
– Vi måste sätta detta i perspektiv, säger klubbchefen Pär Langer.

Annons:

På onsdagen gick Folkhälsomyndigheten ut med att inga sammankomster med fler än 500 personer ska få hållas, enligt myndigheten. Något som regeringen väntas besluta om senare i kväll.

Det kan förstås påverka den andra matchen mellan Hudiksvalls HC och Vimmerby Hockey i Hälsingland på fredag. 

– Vi har inte tagit något beslut än, men styrelsen ska ha möte i morgon och fatta ett beslut. Jag vet att Edsbyn ska spela med tomma läktare och vi får se vad regeringen beslutar, om det är 500 som gäller eller om det är tomma läktare. Vi kommer följa rekommendationerna och jag ska också prata med Hockeyettan senare. De har lovat att komma med rekommendationer, men just nu är det stora frågetecken, säger Pär Langer, klubbchef i Hudiksvall.

Måste sättas i perspektiv

Han tycker att man måste sätta en hockeymatch i perspektiv mot allt annat.

– Det är faktiskt så här att här har vi en hockeymatch gentemot en pandemi, en internationell och global katastrofsituation. Hockeyn i sig är jätteviktig, men inte så viktig. Vi inom Hudik Hockey är övertygade om att bidra till att det här ska bli så kortvarigt som möjligt. 

Om det blir spel med åskådare är det oklart hur Hudiksvall kommer resonera.

– Det är en svår fråga, som jag inte kan svara på nu. Jag har varit i kontakt med Vimmerbys sportchef Morgan (Persson) också och pratat med honom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt