Annons:

Efter regeringens besked – så resonerar Hudiksvalls HC

Hudiksvalls klubbchef ser två alternativ för fredagens match. Foto: Ossian Mathiasson

Efter regeringens besked – så resonerar Hudiksvalls HC

Regeringens besked var tydligt. Inga allmänna sammankomster med över 500 personer är tillåtna efter midnatt. Det sätter förstås Hudiksvalls HC i en svår sits inför den andra matchen mot Vimmerby Hockey.
– Som jag ser det finns det två alternativ, säger klubbchefen Pär Langer.

Annons:

Vid 20.15-tiden meddelade regeringen att man följer hemställan från Folkhälsomyndigheten i sin helhet. Därmed förbjuder regeringen – från och med midnatt – sammankomster med fler än 500 personer. 

Förbudet gäller tills vidare och tills annat besked meddelas. Det gäller hela Sverige och beslutet gäller sammankomster så som demonstrationer, biografer, teaterföreställningar, föreläsningar, barer och restauranger, mässor, danstillställningar och idrottsevenemang.

Bryter man mot förbudet riskerar man böter eller fängelse i upp till sex månader.

Hudiksvalls klubb- och sportchef, Pär Langer, säger så här efter presskonferensen:

– Det som kommer hända nu, som jag ser det, är att styrelsen måste ta ett beslut. Det finns två alternativ, endera noll publik eller 500 åskådare. Det är de två alternativen som finns, säger han och fortsätter:

– Och det förstår du också, om vi ska ta in 500 personer – vilka ska man då prioritera? Vi har fler än 500 säsongsbiljetter sålda, vi har ungdomar, vi har bortasupportrar som vill se matchen. Jag vill inte föregå styrelsens beslut, men så är det. 

Är det, som du ser det, ett svårt beslut?

– För mig som sport- och klubbchef är det här tråkigt. Men det måste sättas i perspektiv. Det här är en global pandemi. Ställer man det mot en förvisso viktig playoffmatch, så är det naturligtvis viktigare att man får stopp på det här. Det kan luta åt att vi spelar utan publik, men det får ta styrelsen ta beslut om. 

Pär Langer räknar med att kunna kommunicera ut klubbens beslut på torsdagsförmiddagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt