Annons:

Trots tomma läktare - VH kommer känna av stödet från fansen

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky känner sig trygg inför morgondagens bortamatch mot Hudiksval i playpff 3 till den allsvenska kvalserien. Foto: Ossian Mathiasson

Trots tomma läktare - VH kommer känna av stödet från fansen

Vimmerby Hockey är 60 minuter från en plats i den allsvenska kvalserien. I morgon väntar Hudiksvall på bortais inför öde läktare. VH:s tränare Phil Horsky känner sig lugn och säker inför uppgiften.
– Vi har en sådan trygghet i vårt spel, och även en växel till att lägga i.

Annons:

Kontrasterna är stora. För en knapp vecka sedan bars Vimmerby Hockey fram till playoff 3 av över 200 supportrar i Björkängshallen i Huddinge.

I morgon ska laget försöka spela till sig en plats i den allsvenska kvalserien. Men då blir det inför en helt öde ishall i Hudiksvall.

Tomma läktare

På förmiddagen meddelade Hudiksvalls HC:s sportchef Pär Langer Vimmerby Hockey att returen i matchserien i playoff 3 i Hudiksvall kommer spelas inför tomma läktare. Detta med anledning av de restriktioner som finns kring spridningen av Coronaviruset.

– Klart att det är tråkigt och att det kommer bli tomt. Men det är som det är, och bara att acceptera, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.

Kommer det bli svårt att ställa om, tror du?

– Nej. Vi är så oerhört motiverade. Dessutom känner vi stödet hemifrån, lyfts av hypen i stan och tar med oss kraften från den otroliga stämning som varit den senaste tiden. Sedan vet vi att många kommer se matchen på stans pubar och i tv-soffan, det betyder jättemycket för oss.

Mer desperat hemmalag

I tisdags skaffade sig Vimmerby bästa tänkbara utgångsläge i matchserien. Stundtals imponerade laget stort, och vann rättvist med 6-2 mot Hudiksvall. Nu har man två matcher på sig (fredag, och eventuellt lördag) att knipa en plats i den allsvenska kvalserien – den första i föreningens historia i så fall.

– Hudiksvall kommer säkert vara mer desperata och ta tag i taktpinnen direkt, så inledningen blir viktig för oss.

– Taktiskt tror jag dock inte att det blir någon större skillnad från deras sida. Möjligtvis att de kommer pressa lite mer om de kan, men det är ett lag som normalt sett spelar lite avvaktade och när de checkade hårt senast gick de ofta bort sig och vi kunde vända på dem, säger Phil Horsky.

"Ett perfekt upplägg"

Vimmerby Hockey har haft sköna dagar sedan segern i tisdags, och har valt att dela upp resan till Hudiksvall på två dagar.

Spelarbussen lämnade Vimmerby ishall vid klockan 15 på torsdagseftermiddagen. I natt sover man över i Uppsala. På fredagen käkar man frukost, matchvärmer och softar lite, innan resan går vidare till Hudiksvall runt klockan 14.

– Ett perfekt upplägg, och jag tror även resandet är till vår fördel. Vi har fått en dag mer återhämtning, och så vet vi också att detta är sista bortaresan innan kvalserien. Sedan är det kul att komma iväg så här – bra teambuilding, menar VH-tränaren.

"En växel till"

Att det är en speciell match lyckas inte ens den iskalle VH-tränaren med pokerfejset att mörka.

– Haha. Nej det är klart att det känns lite speciellt. Men vi är redo, och vill bara komma igång och spela. Samtidigt är vi avslappnade. Vi har en sådan stor trygghet i vårt spel, vår fysiska och mentala form är på topp, samtidigt som vi vet att vi kan ännu bättre än vad vi har presterat tidigare. Vi har en växel till att lägga i – och det kommer behövas i morgon.

Skadad duo saknas 

Vimmerby Hockey mänstrar exakt samma trupp som senast, vilket innebär att Nils Rygaard och Tobias Fridh fortfarande saknas på grund av skador.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt