Annons:

VH:s konkurrent lär bryta avtalet med jättesponsorn – kallade till krismöte

Kalmar HC, Vimmerby Hockeys konkurrent, har i dagsläget inga planer på att förnya avtalet med Kambua, vars vd är misstänkt för flera grova brott. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s konkurrent lär bryta avtalet med jättesponsorn – kallade till krismöte

Spel- och vadslagningsbolaget Kambuas vd Stefan Sandström är gripen – och misstänkt för flera grova brott. Nu tyder mycket på att avtalet med Hockeyettan-klubben Kalmar HC går i kras.

Annons:

På lördagen var Barometern först med att rapportera om att Kambua International AB:s vd Stefan Sandström är misstänkt för grov brottslighet efter att ha gripits av polis från Ekobrottsmyndigheten så fort han anlände till Sverige.

Under de tre senaste säsongerna har Kambua varit Kalmar HC:s huvudsponsor och pumpat in stora summor pengar som har lyft klubben genom seriesystemet. Klubben har två säsonger i Hockeyettan i ryggen och den gångna säsongen tog slut när de kom tvåa bako Vimmerby Hockey i fortsättningsserien. 

Kallade till krismöte

När nyheten om att storsponsorns vd är frihetsberövad misstänkt för flera grova brott var KHC:s ordförande Micael Stark snabb med att kalla till krismöte med anledning av den uppkomna situationen.

Några timmar senare, närmare bestämt klockan 23.00, presenterade klubben ett pressmeddelande på sin hemsida. 

”De senaste tre årens samarbete med Kambua har varit en förutsättning för A-lagets avancemang från division 3 till hockeyettan. Det har även gett förutsättningar för tillväxt och utveckling av hela föreningen. Avtalet med Kambua löpte ut vid säsongslut 19/20. Kalmar HC har en fordran på Kambua. Kalmar HC kände till att Stefan Sandström var på väg till Sverige och hade för avsikt att ha ett uppföljningsmöte och diskutera eventuellt fortsatt samarbete. I dagsläget kommer vi inte att förnya samarbetet med Kambua”, skriver klubben i sitt pressmeddelande. 

Vädjar om ekonomiskt stöd 

Klubben skriver att de befinner sig en tuff ekonomisk situation och vädjar om extra stöd från sina samarbetspartners.

"Vi håller kvar vid vår strävan att utveckla verksamheten, vi fortsätter med vår satsning på vårt juniorlag, ungdoms- och damverksamheten ska fortsätta växa. Vi håller på att bygga truppen för kommande säsong och försäsongsträningen pågår för fullt. Det är viktigt för föreningen att inte tappa fart, fokusera på vår egen verksamhet och det vi kan påverka", skriver KHC. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt