Annons:

JUST NU: INGEN LEVIN I VH – EGNA PRODUKTEN KLAR FÖR KONKURRENT

Eddie Levin har gjort klart med ny klubbadress. Det blir inte Vimmerby Hockey utan Kallinge/Ronneby vann dragkampen. Foto: Simon Henriksson

JUST NU: INGEN LEVIN I VH – EGNA PRODUKTEN KLAR FÖR KONKURRENT

Eddie Levin kommer inte spela för Vimmerby Hockey kommande säsong. Forwarden är helt klar för konkurrenten Kallinge/Ronneby IF.
– Det känns jättebra att han kommer till oss, säger tränaren Emil Ivansson. 

Annons:

Eddie Levin, fostrad i Vimmerby Hockey, gick nyligen skilda vägar med SHL-klubben IK Oskarshamn och har som mest funderat över sin framtid. Barometern-OT skrev för en vecka sedan att det kan bli Vimmerby eller HC Dalen för honom. 

Under de tre senaste säsongerna har han varit utlånad till Vimmerby Hockey vid flera tillfällen men nu blir det ingen permanent övergång till moderklubben.

Det är i stället seriekonkurrenten Kallinge/Ronneby, laget som VH slog ut i playoff 1 under gångna säsongen, som vinner hans signatur. Det blev klart i dag. 

– Jag känner till honom sedan tidigare då jag tränade honom i IK Oskarshamn i två säsonger. Jag vet vad han kan och vad han går för. Av den anledningen känns det bra att vi kan knyta till oss honom, säger Emil Ivansson.

"Har ett brett register"

Under den gångna säsongen har han varit utlånad till HV71:s J20-lag där han formligen har öst in poäng, närmare bestämt 42 poäng på 40 matcher. 

– Jag har följt honom under de senaste säsongerna. Han kommer från en stark säsong med HV71:s J20. Han har spelat i förstakedjan och i lagets powerplay. Han har en bra uppsida offensiv men jag tycker att han har ett brett register och kan användas i båda ändarna, säger Ivansson. 

Vad är Levins styrkor?

– Hans inställning till att spela hockey. Han är driven, träningsvillig och vill framåt. Det är en bra grund att stå på. 

Hur snabbt har detta gått?

– Första kontakten togs för en vecka sedan och det blev ett formellt ja i idag.

DV har sökt Eddie Levin utan resultat. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt