Annons:

Tuff playoff-serie väntar – KRIF är förberedda:

Kallinge/Ronneby ställs mot Vimmerby i bäst av tre i playoff 1. Foto: Arkiv

Tuff playoff-serie väntar – KRIF är förberedda: "Vår prestation kommer avgöra"

Playoff 1 väntar. Kallinge/Ronneby IF och Vimmerby Hockey gör upp i bäst av tre matcher. 
– Det är det här vi har väntat på hela säsongen med att spela sådana matcher, säger KRIF:s huvudtränare Emil Ivansson. 

Annons:

Vimmerby Hockey gick fram som en ångvält i en av Hockeyettans fyra fortsättningsserier och som femma blev VH valt till play off.

Kallinge/Ronneby blir motståndaren i den första slutspelsrundan. VH börjar serien på hemmais i morgon kväll och åker därefter till Blekinge för åtminstone en match på fredagskvällen. Om lagen vinner varsin match väntar en tredje och avgörande match i Kallinge på lördagen. 

– Det är grymt kul att dra igång. Det är det här vi har väntat på hela säsongen med att spela sådana matcher, säger Emil Ivansson, huvudtränare i Kallinge/Ronneby.

"Jäkligt kul eller jäkligt tråkigt"

Det kom inte som någon jätteöverraskning att KRIF skulle välja VH när de fanns kvar på listan tillsammans med Visby/Roma och Piteå. KRIF:s sportchef Tobias Karlsson meddelade i livesändningen att Vimmerby valdes mycket på grund av ekonomin. 

Emil Ivansson ser fram emot den kommande playoff-serien och tycker att hans lag känns väl förberedda. 

– Vi tog ledigt fredag-lördag och tränade söndag-måndag och det har varit bra drag och fokus så det känns som att vi är riktigt påkopplade. 

Hur är det att spela ett playoff där det är vinna eller förlora?

– Vi pratade lite om det i dag, det är sådana här matcher som man vill spela hela tiden om det hade gått. Det blir antingen jäkligt kul eller jäkligt tråkigt. Vi vill såklart det förstnämnda och det gäller att vi är bestämda i det och håller oss till planen. 

"Finns en hög spetskvalité"

KRIF slutade sexa i Allettan södra och Ivansson anser att laget har haft en säsong med både toppar och dalar.

– Säsongen har gått upp och ner. Vi gjorde det bra före jul bortsett från en period i oktober/november där vi hade det lite tyngre i några veckor. I Allettan fick vi en bra start, sedan fick vi en tyngre period där vi blandade och gav lite mycket. Allettan höll annars en väldigt hög nivå med många bra lag. Lagen som vi har framför oss är bra så vi får vara nöjda med sjätteplatsen med tanke på hur det såg ut. 

Vad blir extra viktigt i det kommande playoff-spelet?

– Special teams med boxplay och powerplay blir som alltid viktigt. Vi måste dessutom vara disciplinerade, vi har haft en förmåga att ta lite dumma utvisningar och det har vi inte råd med i en så kort serie. Vi måste ha ett spel utan puck som är bra, att vi inte släpper till för enkla målchanser utan att vi håller dem på utsidan och inte ger dem massa ytor. 

Efter Vimmerbys storförlust, 2–7, hemma mot KRIF under hösten lämnade Peter Nordström rodret och Phil Horsky tog över VH på nytt. I bortamötet i grundserien vann VH på straffar.

– Det är ett annat Vimmerby jämfört med när vi mötte dem på bortais tidigare under säsongen. De har bytt ut ett par spelare och spelar lite annorlunda. Det som jag tycker är farligt är att de har en spets i sitt lag med förstakedjan med kanadensaren (Kristoff Kontos) och finländaren (Niklas Salo). Det finns en hög spetskvalité och där gäller det för oss att se upp. 

KRIF har alla spelare tillgängliga

Han fortsätter och tycker att VH är bra på att hålla sig till planen för hur de ska spela. 

– Vi tror dock att vi vet hur de spelar sitt presspel, sitt styrsystem och så vidare. Hur vi ska komma ur deras spel tror jag inte blir avgörande. Det är vår plan och vår prestation som kommer avgöra ödet. 

KRIF har samtliga spelare tillgängliga till morgondagens fight i Vimmerby. 

– Det är första gången sedan tredje veckan i augusti. Det är en av anledningarna till att vi har bra flow på träningarna. Vi har haft spelare borta hela tiden med skador och sjukdomar och nu känns det bra att vi kan åka dit med alla spelare hela och friska.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt