Annons:

Unge tränarens framtid är oviss:

Är Philip Bertilsson ett namn för VH?

Unge tränarens framtid är oviss: "Får tiden utvisa"

Förra sommaren stod det klart att Philip Bertilsson tog över Karlskronas J18-lag. Vilket han tränar nästa säsong är oklart.
– Jag känner ingen panik, säger han.

Annons:

Det var minst sagt Vimmerbybetonat i Karlskrona HK förra säsongen. Phil Horsky blev först tränare för KHK:s allsvenska lag, Eric Karlsson tog över J20-laget och Philip Bertilsson blev J18-tränare.

Horsky blev inte kvar utan återvände till Vimmerby. Både Karlsson och Bertilsson stannade dock i KHK säsongen ut, men för Bertilsson blir det ingen fortsättning.

– Karlskrona blir det inte. Vi får se vad som händer. Jag pratar med klubbar både i Sverige och utomlands, men inget är klart och jag känner ingen panik. Vi lever i speciella tider och många coacher sitter i samma situation. Jag försöker uppdatera mig om läget och försöker förbereda mig själv med utbildningar och föreläsningar. 

Om inte covid-19 hade lamslagit världen var tanken att Bertilsson skulle åkt till Kanada över sommaren. 

– Tanken var att åka till Toronto där det var ett convent med NHL-coacher, men det blev inställt under rådande omständigheter så jag får åka dit nästa sommar i stället.

"Brinner för det här"

Att den unge tränaren, som tidigare figurerat i ledarstaben bakom Phil Horsky i VH och även coachat klubbens J20-lag, vill fortsätta som tränare är klart.

– Ja, det vill jag. Jag brinner för det här. 

Vissa uppgifter talar om att Bertilsson kan vara aktuell som assisterande tränare till Phil Horsky kommande säsong. Uppgifter han själv förnekar.

– I sådana fall vet du mer än vad jag vet. Jag har snackat lite med Vimmerby, men då erbjöd de mig rollen som J20-coach och jag sa att är det någon roll jag är intresserad av är det den som assisterande. Mer än så är det egentligen inte. 

Kan det bli Vimmerby för dig?

– Vi får se, jag vet faktiskt inte. Det får tiden utvisa. För min del är det intressant.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt